smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

NYHETER PÅ MEDBORGARHUSET

2012-03-01

Medmänsklig omtanke

Ett gott hjärta, en god tanke och en omsorg för sina medmänniskor fanns hos den person, som genom sitt testamente ville göra något för äldre och behövande i Smedstorp. Denna omsorg har nu materialiserats i form av en hjärtstartare, som finns i Medborgarhuset. En gåva, som är mer än välkommen, men som jag hoppas att vi aldrig någonsin kommer att behöva använda, som Ulla Nybjer med bestämdhet sa. Ord, som Per-Åke Edstrand kraftfullt instämde i. Det är bra att vi fått den hit, nu när det är så mycket folk i rörelse här i huset. En trygghet. Men, som sagts, vi hoppas innerligt att den inte ska behöva brukas.

 

En hjärtstartare är en maskin som med en elektrisk stöt kan starta ett hjärta som stannat. Fördelen med hjärtstartaren är att vem som helst kan använda den. Apparaten kopplas till den medvetslöse personen, där mäter och analyserar den personens hjärtrytm. Om en stöt behövs får brukaren av maskinen en uppmaning att ge en stöt, till den medvetslöse. Om en stöt inte behövs får man en uppmaning om att göra hjärt-lungräddning.

 

Hjärta och Lungfonden, Röda Korset m.fl. arbetar idag aktivt för att se till att hjärtstartare finns i alla offentliga byggnader – alltifrån kontor och bibliotek till affärscentra och simhallar. Det är för många en dyr investering, om än inte sett till vad en hjärtstartare kan åstadkomma. Det är för Smedstorps Byalag och Medborgarhuset en donation, som förstärker säkerheten då lokalerna hyrs ut för olika aktiviteter.

 

Medborgarhuset kan nu också stoltsera med en filmduk och en filmprojektor. Denna betydelsefulla investering har gjorts av Byalaget. Bara en teknisk detalj kan tyckas – men icke sa Nicke, en värdefull satsning som förstärker uthyrningsmöjligheterna för kurser och konferenser. En viktig bit i det arbete, som nu pågår för att stärka Medborgarhusets centrala roll i Smedstorp. Här är ju Byalagets naturliga hemvist, pensionärsföreningens torsdagslunch, bridge och buggkurser, konferenser och kalas. Listan kan göras lång på det som sker i Medborgarhuset, men mer om det i Medborgarhusreportaget som kommer.

 

Text Moca Odesjö Foto Kristina Eriksson

 

Ulla visar upp hjärtstartaren

 

Framför den nya filmduken står Per-Åke med den ny inskaffade projektorn.

 

Torsdag och lunch med pensionärerna.