smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Tidlösa tingens tillhåll

2012-03-18

 

Hökarns antikhandel i Smedstorp är en plats som kräver tid. Ett härligt tillhåll för den nyfikne, och köpsugne. Risken är stor att man där lära sig något om gårdagens vardag genom allsköns bruksföremål med historia. Hökarn själv, Lars Öhman har fått sakletarens och samlarens själ genom modersmjölken. Hans mor och mormor var goda samlare och sedan barnsben har Lars följt med på marknader och på auktioner. Hans privata ärvda samling av vackra silverdosor vittnar om moderns känsla för det sköna. Lars entusiasm och fascination inför allt som finns i antikhandeln går inte att ta miste på. Militärpluntor från förr förra seklet delar utrymme med stora rejäla lås och pistoler, värdiga en duellant eller en lantfiskal på uppdrag. Man reser lätt in i fantasins värld bland kartor över världen, stora vackra båtmodeller, 100åriga vettar, ljusstakar av alla storlekar och format, Ekeby gods, Strindbergslampor, Höganäskrus, gamla redskap, vackra snapsglas och franska slaktarkrokar. Det finns dock ett påtagligt marint inslag i Lars Öhmans utbud, båtattiraljer med saltstänkt patina och kraft att frammana bilder av ett hårt liv på vackra gamla träskutor. Sinar fantasin kan den fina samlingen av gamla skolplanscher hjälpa till att skapa ordning – en svunnen tids bilder av historien och vetenskapen. Illustrativa, dekorativa och såväl roliga som vackra bilder av sådant som är värt att veta; Däggdjurens skelett, Döbeln vid Jutas, urdjurens värld, Jesu Golgatavandring. Det mesta finns illustrerat.   Då Lars Öhman inte ägnar sig åt antikhandeln och jakt på fler saker, tar musiken och tecknandet upp hans tid. Jazzen är precis som sakletandet en del av blodet, som pulserar i Lars Öhman. Trots ett helt livs musicerande krävs det ändå daglig övning för att vara i form och på den nivå, som han själv önskar. Kommen från en konstnärsfamilj är det inte underligt att pennan och ritkolet är en annan del av Lars Öhmans liv. Han valde att stanna vid tecknandet, och har haft ett antal utställningar. Vackra bruksföremål som vittnar om gott hantverk och spännande historia, musik och tecknande – det finns en klar röd tråd genom Lars Öhmans liv, som är intressant att ta del av. Det ska också sägas – han säljer jungfrur, den där Hökarn. Är detta moraliskt försvarbart, frågar sig vän av ordning? Kan man göra rut-avdrag efter ett inköp frågar sig kanske den ekonomiske?  Vad katten är en ”jungfru”? frågar sig den nyfikne. Svaren finns i Hökarns antikhandel, så gör ett besök. Öppet är det under påsken, samt under lördagar på sommaren. Passar inte dessa tider så slå en signal, så kan låset vridas om och porten öppnas till denna tingfyllda oas.  Avtalad tid ordnas genom samtal till telefon: 0708- 86 39 70, där Lars ”Hökarn” Öhman svarar.