smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Pys in - Smedstorps nya företag

2012-06-10

 

Det bästa teamet består av medlemmar som kompletterar varandra, bidrar med olika infallsvinklar och erfarenheter, har respekt för varandra, har humor och kan skratta tillsammans.  Trafikskoleduon Madde och Carina Persson är ett sådant samspelt team, som i såväl tal som i handling bildar en väl fungerande helhet. Att de är mor och dotter, som har samma intresse försämrar ju ingenting.

 

 

Madde, som närt en dröm sedan barnsben om att gå i mammas fotspår och bli trafikskollärare har nu tagit steget fullt ut och öppnat en egen trafikskola.  Målet, som hägrat länge, har nu blivit till verklighet vid Lillens bilverkstad, lämpligt nära busshållplatsen. Perfekt för de blivande trafikskoleleverna, som från kringliggande byar och samhällen kan ta bussen ända fram. I de nyrenoverade lokalerna finns en stor lektionssal för teoriundervisning. Lektionsmaterial, datorer och allt annat som krävs finns på plats. Här ska inte bara körkortsaspiranterna samlas utan även de personer, som går en handledarkurs på 3 timmar, som är obligatorisk, om man vill övningsköra med sin dotter eller son.

 

Att köra bil är en sak - att läsa teori en helt annan, speciellt då man är dyslektiker. Carina, som länge varit intresserad av området har specialiserat sig på att arbeta med personer, som har vad som kallas läs- och skrivsvårigheter. En stor grupp i vårt samhälle, vilka har klara handikapp i inlärningssituationer och då de ska genomföra tester. Intelligensen är det inget fel på men läsningen tar längre tid, vilket ställer till det då slutprov ska göras. Men Carina bidrar med extra hjälp till dem som behöver, och hon ser till att få tillstånd till längre skrivtider. Om det inte fungerar med skrivningen kan teoriprovet få göras muntligt. En annan inriktning, som Carina har som trafikskollärare, är undervisning för bilskoleelever, som har ADHD eller Asperger. Två olika, främst socialt handikappande, tillstånd, som kräver en kunskap och pedagogik av trafikskolläraren, som inte alla inom yrket besitter.

 

Madde betonar hur viktigt det är att en körskola även finns på landsbygden. Hon ser det som en väsentlig del av den service, som även icke-stadsbor bör få del av. Idag är det ju också flest 18 åringar på landsbygden, som tar körkort. I städerna tycks ungdomarna vänta tills de är klara med studierna. Behovet av att ha körkort i staden är ju inte heller lika stort, som på landsbygden, eftersom alternativa färdmedel erbjuds där.

 

Madde har en spänd förväntan inför sitt nya liv som ägare av en trafikskola, och hon erkänner leende att det är roligt. Jätte roligt! Madde har för att fira den nya trafikskolans ankomst till Smedstorp erbjudanden om två extra billiga startpaket under juni månad. De olika paketen innehåller körlektioner, material, teorilektioner och webtester, så kallade teorikoder. Så passa på alla ni som går i körkortstankar - att gå i körskola i Smedstorp hos Madde och Carina innebär att ni får lektioner av två erfarna, seriösa och humoristiska lärare, och vad kan vara bättre som start på ett liv som bilförare.

Trafikskolan "Pys In" och Madde nås på telefon 0736 – 508950. Madde svarar gärna på frågor om körkortslektioner, handledarundervisning och bokningar av tider.

 

 

Trafikskolan Pys In, senaste tillskottet i Smedstorps näringsliv

 

Madde i trafikskolans övningsbil

 

 

Carina i den nyrenoverade teorisalen 

 

Bildspel

 

trafikskolan-1
trafikskolan-2
trafikskolan-3
trafikskolan-4
trafikskolan-5
trafikskolan-6