smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

STARDUST - en jazzmusikalisk kabaret

2011-03-06

 

I lördags var det åter dags för en oförglömlig picknickafton med Peter Lind and The Cabaret Band, som för tredje gången gästade Smedstorps Medborgarhus, denna gång med sin jazzmusikaliska kabaret ’Stardust’. De tidigare så uppskattade föreställningarna med jazztema var ’När jazzen kom till Sverige’ och ’Louis Armstrong i våra hjärtan’. 

 

Klockan 19.00 öppnades dörrarna för insläpp och Medborgarhuset fylldes snabbt med glada och förväntansfulla picknickgäster. Lokalen var fylld av små bord med rutiga dukar och levande ljus. Fyra personer per bord med medhavd picknickkorg och stämningen var given. Trångt, varmt, gemytligt, skratt, sorl och en förväntan inför en lyckad afton. 

 

Klockan 20.00 hälsades alla välkomna av Evald Faxheden, ena hälften av kvällens arrangör Gunvald Promotion. Den andra hälften Gun övervakade allt ute i kulisserna. 

 

Många av gästerna kom långväga ifrån och biljetterna var som vanligt slutsålda. Ryktet om dessa populära och trevliga kvällar i lilla Smedstorp har spritt sig vida omkring. 

 

Sedan var det tid för kvällens höjdpunkt, Peter Lind and The Cabaret Band, som inledde med The Man from Harlem. Kvällen föreställning skildrade jazzens uppkomst i New York under 1910-20-talet. Musiken varvades med underhållande mellansnack om den tidens musikliv och roliga episoder och anekdoter om jazzlegender som Eddie Condon, Fats Waller, Hoagy Carmichael, Cab Calloway m.fl. 

 

Ett bejublat inslag gjordes av Peter, Mats, John och Claes-Göran när de skulle definiera ragtime, som består av ett stabilt komp + en annan avvikande takt. Frödings ’Det var dans bort i vägen’ fick tjäna som demonstration, först i schottistakt, därefter i ragtime takt. ”Föga anade Fröding hur nära han var att uppfinna ragtime”, menade Peter Lind. 

 

Under första delen av programmet framfördes klassiker som East St Louis Toodle-oo, Stardust, The Entertainer, China Boy, Skylark och There’ll be Some Changes Made. I oemotståndliga Honeysuckle Rose fick bandets medlemmar i tur och ordning briljera på sina instrument. 

 

I pausen serverades kaffe/the med kaka, som vanligt komponerad av Eva-Lena – valnötsbrownie med hallonglace toppad med lime-creme fraiche. Jättegod. 

 

Efter pausen fortsatte bandet med återblickar i jazzens barndom åtföljt av låtar som Some of These Days, The Mooche och Gee Baby, Ain’t I Good to You, där John Högman rev ner applåder för sitt saxofonsolo.
Bandet spexade i Truckin’ och visade prov på dolda danstalanger och i Minnie The Moocher fick publiken delta med lite allsång.
Som avslutning spelades Choo Choo Ch’boogie och publiken bara jublade och ville ha mer.
Efter stående ovationer gjorde bandet ett extra nummer - In the Shade of the Old Apple Tree.

 

En minnesrik kväll med hög mysfaktor. Gunvald Promotion har än en gång lyckats och nu väntar vi med spänning på nästa picknickafton. 

 

Text Agneta Ohlsson
Foto Kristina Eriksson

 

 

 

jazz 8

  Peter Lind and The Cabaret Band

 

jazz 4

  Evald hälsar alla välkomna

 

jazz 14

  Många bejublade framträdande...

 

jazz 23

  Fika i pausen

 

jazz 21

  ... avslutning med extranummer.