smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

SOM DRÖMMAR VÄVS AV….

2011-03-22

 

Drömmar, nyfikenhet och tankar kring livets flyktighet blev till ett uppbrott och ett nytt liv på skånska slätten utanför Smedstorp för Ann-Mari och Hans Wåhlander. Färden söderöver från Örebro skedde i december 2010, och det var ett annorlunda Skåne som då mötte dem. Skyhöga vallar längs vägarna, drivor på längden och tvären – ja, snö på ett sätt de aldrig skådat förr, trots att de är vana fjällfarare. Blåsigt och isande kallt - fjärran från de skånska milda vintrarna. Men vad skönt! De var framme i Gyllen Gården, där drömmarna skall slå rot och utvecklas. 

 

Det bubblar, småputtrar hela tiden i paret Wåhlanders idégryta. En liten butik, står redan klar med inriktning på kläder från SussiLi, heminredning och Wildlifes naturprodukter med bl.a trämodeller av våra vanligaste fåglar. Det är Ann-Maris domän och hon har redan hunnit med en visning i Gladsax inför entusiastiska damer. Konstgalleriet, i den vackra längan med utsikt över fälten där tofsviporna kliver runt i leran, är primärt Hans område. Inriktningen där kommer att vara på kvalitativ fotokonst, skulptur och glas. Invigningsutställningen, som öppnar till påsk och Konstrundan, blir med bilder av fotografen Jan-Peter Lahall, en internationellt uppskattad fotograf, som även givit ut ett antal uppmärksammade fotoböcker. Galleriverksamhet är inget nytt för Hans Wåhlander, som tidigare bl.a arbetat med konstverksamhet i Örebro. Men att ha ett galleri i anknytning till hemmet blir en ny upplevelse. 

 

Det aktiva parets planer stannar inte vid butik och galleri. Ett café och möjlighet till övernattning i bl.a den vackra sviten där man på sängloftet kan ligga och höra spraket från brasan på nedervåningen, finns också med på listan över tankar som skall verkställas. Att börja om och starta på nytt tycks sporra dem, trots att de lämnar barn och barnbarn, vänkrets, trivsamt boende och annat i Närke. Men omstarter är spännande. Hans och Ann-Mari har både ett variationsrikt yrkesliv med sig, Hon har varit kartriterska, informationssekretare och de sista 17 år lärare. Hans har varit verksam som marknadschef, och barndomens egna drömmar om att bli fotograf, har nu blivit till utställningsarbete istället. Det egna fotograferandet är inte helt lagt på hyllan, men då Gyllen Gården och drömmarna den skall fyllas med, ska ta form, saknas inte sysselsättning precis. Så kameran får kanske vila ett tag. 

 

Gyllen Gården öppnar portarna för Konstgalleriet och butiken den 22 april klockan 10.00. Klockan 17.00 stänger de Trötta, ja troligtvis. Och nöjda? Ja, förhoppningsvis med sin start på ett nytt liv och en ny verksamhet i Smedstorp.

 

 

Text Moca Odesjö
Foto Kristina Eriksson

 

 

 

gyllengarden 6

  Gyllen Gården

 

gyllengarden 2
  Ann-Maris butik med bl.a. kläder från SussiLi 

 

gyllengarden 5

  Ann-Mari och Hans små pratar 

 

gyllengarden 7

... och här kläcks nog nya idéer

 

visitkort