smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Pang i bordet på Medborgarhuset

2011-02-18

Med schvung och övertygelse lät Per- Åke Edstrand klubban slå i bordet då besluten togs på Smedstorps Byalags och Bygdegårdsförenings årsmöte. Ett klubbhandlag, som ingett förtroende, och gjorde att han blev omvald som styrelsens ordförande. Känslan för att plocka russinen ur kakan hade Per- Åke också, i detta sammanhang, att låta formalia vara kortfattat och låta godbitarna; verksamhetsberättelse och övriga frågor prägla mötet. Berättelsen om det gångna året inleddes med det faktumet att Byalag- och Bygdegårdsföreningen sedan 1 september 2010 är ägare av Medborgarhuset. Ett ägarskap som skett i aktivitetens och omvårdnadens namn. Jordvärme har installerats, nytt golv i köket, slipat golv i stora salen och nymålade väggar över det hele, fräscha nya gardiner. Många var kallade men få kände sig manade att delta i arbetet med att iordningsställa i Medborgarhuset – men resultatet blev inte sämre för det. Smedstorpskök har skänkt skåp som kan rymma de 25 tv-kannorna som inhandlats, ett inköp som visar på den goda chansen att få kaffe då det är aktiviteter i huset. 40 ihopfällbara runda bord har också stått på köpelistan. Praktiska vid olika evenemang och för uthyrning. Men det är inte bara det omfattande arbetet inomhus, som föreningen kan känna sig stolt över – vandringsleden är ju även den en höjdare. Den 1,2 mil långa leden har röjts, stolpar och markeringar satts upp, grillplatser och bivacker iordningställts, och bron över bäcken finns på plats. Kvar på att göra listan är informationstavlan, som ska finnas vid Mittpunkten och den stora invigningen den 21 maj. 


Julgransplundring, som skrivits om tidigare, kaffeförsäljning på Smedstorpsmarknad och By- och Gårdlösa vandring anordnades också under förra året. Under Österlen lyser i november fick Smedstorp många lovord för det ljusskimmer som låg över byn under fredagen och lördagen. 


Men mötet handlade inte bara om förfluten tid utan det kommande årets händelser och aktiviteter fanns med: nya by- vandringar helst då lite tidigare på säsongen, julmarknaden som kan utvidgas, Österlen lyser till hösten igen och sist men inte minst två betydelsefulla saker. Nu då Medborgarhuset putsats och målats finns det chans för alla att hyr lokalen. Bröllop och 70-årskalas, vårfester och påskäggsmålartävlingar – behoven varierar men lokalen finns där, så varför trängas i det egna lilla vardagsrummet då rymd och blankslipat golv kan locka till dans och fest i Medborgarhuset.
Bridge! Smedstorps bridgeklubb återuppstår och intresset är stort, men trots det finns det plats för fler. Bridge är en gammal tradition i byn, och Smedstorps store bridgespelare Leif Andersson ler nog i sin himmel, då borden, budlådorna och de andra tillbehören åter får pulsen att höjas hos hugade spelare. Nu är det alltså en nybörjarkurs på gång under läraren Hans Överlings ledning. Den 17 februari kl. 18.30 är det första spelkvällen, och under de 9 kurstillfällena förväntar sig spelarna enligt egen utsago nå oanade bridgekunskaper.


Du som bor i Smedstorp. Du har väl inte glömt att betala din medlemsavgift till Smedstorps Bylag- och bygdegårdsförening! För bara 150 kronor får Du allt ovanstående och mer därtill. Så, välkommen med Din medlemsavgift.!

 

byalaget10

 

Den nya styrelsen:
Stående från vänster:
Anna-Karin Edstrand, Kristin Skoog, Per-Åke Edstrand, Ulla Nybjer,
Nina Richter
Sittande från vänster:
Anders Anderberg, Agneta Ohlsson, Kjell Bergqvist, Ella Ingemansson
Ej med på bild; Leif Andersson och Lars Larsson

 

 

byalaget 1

  Alla hälsades välkomna med kaffe

 

byalaget 3

  Schvung mötet öppnas ...

 

byalaget 6

  ... fortsätter med information...

 

byalaget 8

  ... och diskution.