smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Det svänger i Smedstorp

2011-02-11 

 

Tittar man in genom Medborgarhuset fönster en tisdagskväll får man se ett dansant gäng. Ett trettiotal kvinnor och män, de flesta i den gyllne medelåldern svänger runt till dansmusik, som ljuder genom salen. Det står buggklass på schemat, och deltagarna har kommit från när och fjärran, för dit räknas väl Simrishamn sett utifrån vårt mittläge i Smedstorp.

 

bugg 1 bugg 8

 

En del har kroppen fylld av dans och tycks ha slitit ut många dansgolv i sina dar, medan andra fortfarande är förundrade över sina egna alltför svårstyrda ben och armar och fötter. ”Det ser ju så lätt ut, Mjukt och fint, och rytmiskt.” Men det är väl så med det mesta som ser lätt ut, det har krävt lång och idog träning. ”Det enkla är det svåra”, som någon vis person sa en gång. Dansledaren Einar Mårtensson, som har Maria Ohlsson med sig som partner går lugnt igenom de olika momenten i dansen. Demonstrerar, låter deltagarna pröva och ger med bestämd stämma såväl ris som ros åt de dansande. Han hjälper nybörjarna att finna de rätta stegen, och manar till träning. Hans pedagogik grundar sig på dansandets viktigaste komponenter – lyssna till musiken, finn takten, hitta din balans och timing. Lätt som en smäck kan tyckas men ack nej! Det är ju inte bara öronen, som skall lyssna utan hela kroppen, som genom sitt lyssnande skall fyllas av musiken. Kombinationen av dansens ingredienser är ju det som skapar upplevelsen och kvaliteten på dansen. Einar Mårtensson beskriver det hela som ett maskineri, där musiken är kugghjulet, i vilket damen ska haka fast i en kugg, mannen i en annan och tillsammans ska de utgöra en rytmisk helhet. Ja, ja teorier i all ära – men det är bara träning och övning som ger färdighet och det är ju därför alla är där. 

 

Buggkursen är på 8 gånger och vi besökte dem under det tredje kurstillfället. Då dansledaren predikade följsamhet pratade vi med Karin Eldh och Lars Nilsson från Simrishamn, som med påtaglig rytmkänsla tränade på. De går kursen med sina respektive partners men i dansens virvlar sker många partnerbyten i pedagogikens namn och så hamnade de tillsammans. Att lära pardans betyder ju att man måste träna och lära sig dansa med andra än sin ordinarie partner. En van buggar är Hanna-Lena, som tagit med sin sambo Jonny Simonsson till kursen för att han skall finna de rätta stegen, på den typ av golv där hon trivs och har roligt. För även om det är lättare sagt än gjort så är ju buggen till för att finna en ny rytm i livet och ha kul. 

 

Text Moca Odesjö  

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

bugg 10

 

bugg 2 

 

bugg 6

 

bugg 7