smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

KonstPromenaden - hemma hos oss i Smedstorp

2011-04-29 

 

KonstPromenaden – inte alltid ett säkert vårtecken, men i år så. Vilka dagar! Och där kom konstbetittarna som vitsipporna i backen, många och nyfikna. Smedstorpsborna gladdes och yvdes över byns utställningar och för att byn sannerligen visade upp sig i sin förnämsta skrud. Nyrensade rabatter med svalört, narcisser, tulpaner och blommande magnolior. Det ljuvliga vädret, som fått fram byborna ur sina vadderade jackor, tjocka halsdukar och ylleluvor, skådade likt nykläckta kycklingar solen och byns alla påskaktiviteter och flanerande besökare. 

Ja, så här har vi det hemma hos oss. 

 

Besökarna - de kom, de såg, de köpte, kanske inte alltid konst, men Lanthandeln och byns övriga affärer var givetvis också öppna, och påsarna i händerna skvallrade om handelsutbyten. ”Det är så mysigt att få handla i riktiga små affärer och slippa stora köpcentra”, utbrast en dam på det bredaste dalmål. Och hon fortsatte: Det är så vackert här och trevligt också!
Ja, så här har vi det hemma hos oss i Smedstorp.

 

Livet som kaféföreståndare, vilket Ella och Bo testade på under påsken, är som den berömda ketchupen. Först ingenting, sen ingenting och därpå alla på en gång. Kaffelusten tycks vara en tidsinställd drift, som slår till samtidigt hos alla människor. Men det var kanske inte bara kaffet, kakorna och mackan som lockade. Att få sitta i SOLEN i trevlig miljö, och känna hur de första varma vårstrålarna skapar fräknar på näsan var nog en längtan lika stor som den efter kaffetåren. Och var kan dylika lustar tillfredställas om inte i Smedstorp? 

 

Bakom kulisserna i KonstPromenadens Smedstorp har rått febril aktivitet. Hängningar och uppställning av utställningsalster, kaffekokning och broschyr framläggning, lampinställningar och musik, städning och fejande. Ett intensivt arbete, inbegripet såväl kreativt tänkande som praktiskt handlag med ett resultat som gladde besökarna, stora som små. Och när den första KonstPromenadens dag nästan var till ända, så var det dags att ta glaset i handen, mingla lite, koppla av och lyssna till Evald Faxheden ” Upp flyga Evald, tanken inte stilla stå” – för att göra en parafras.

 

Konstrundan10a Konstrundan02a

 

Ja, så här är det hemma hos oss i Smedstorp då Konstrundan för året fyller byns gator, utställningslokaler och affärer med besökare från alla hörn. 

 

Text Moca Odesjö Foto Kristina Eriksson

 

 

 

Konstrundan14a

 Nu ör våren här... och KonstPromenaden

 

Konstrundan16a

 Smedstorps Lanthandel Österlens sista riktiga

 lanthandel

 

Konstrundan09a

 Ella serverar kaffe i solen på Kafé 

 Galer i Banken

 

Konstrundan19a

 Evalds öppningstal på Galler i Banken