smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Färggladmarknad

2011-07-03

 

Smedstorps marknad kan ses ur olika perspektiv och plan. Om vi börjar uppifrån så var en vänlig sol, lätta moln och svepande vind det som fick marknadsdagen att bli skön och behaglig. Strax under denna molnbestänkta himmel svävade skriande ungar i en Miami Strip, en vertikal och horisontell jättegunga, som fick mer mogna människor att bli lätt snurriga trots att de stod på fasta marken. Ur högtalaren manades de våghalsiga att skandera; Vi vill åka mera! Jätte mycket mera!, vilket de också gjorde mer än gärna.

 

    Marknad11a

 

”Inte mer. Jag vill inte mera. Jag tycker inte om borstar. Jag vill se på saker jag vill se. Och jag vill ha godis” Den protesten behövde ingen högtalare för lilla Clara hade en bestämd och tydlig stämma, väl matchande hennes ansiktstuttryck, som otvetydigt talade om att nu fick det vara nog med vuxentittande och ojande över alla fina borstar. Borstar är bara inte kul när man är fem år. Det är däremot alla godisförsäljare, glassdito och leksaksknallar. En nykomling knalle i ledet var Esteban, som gjort en rensning i leksakshögen hemma och nu praktiskt lärde sig om inkomsternas och utgifternas haltande relation. Att en pilkastningsomgång kan vara värd lika mycket som en leksak – det är tufft. Välunderrättade källor berättade dock att Esteban höll den långsiktiga budgetens mål, en bilbana, i sikte trots påträngande akuta önskningar och behov. En mer van budgethanterare, kommunalrådet Margith Svensson, hade sällat sig till knallarna och sålde senap. Om det är en krydda passande det politiska livet, får vara osagt, men annars så får lite senapssting det mesta att smaka mera. I ståndet bredvid såldes vackra sjalar i varierande färg och storlek. Något vi kommer att få se mer av i Smedstorp, på permanent basis i framtiden. Mellan planets stora sak var förstås loppisen med allehanda ting för nytta och nöje. Bra- att – ha - saker blandades med det - vill – jag - ha pryttlar. En nöjd Eva-Lena gladdes åt den pigtittare, som nu ska fixas till för att bli än finare. Torsten var mer intresserad av bra - och – ha - saker och försökte finna praktiska fynd i lådorna. Alltid finns det plats för lite till där hemma.

 

 

 

 

Marknad09a

 

Marknad03a

 Senaps knalle, kommunalrådet Margith Svensson

 

 

    Marknad13a 

  Eva-Lena fyndar pigtittare

 Marknad06a

   Torsten jagar bra att ha fynd

 

 

Ur sidoperspektivet ser man att det var en färgglad marknad som inte saknade besökare. Det var inte bara stånden och blommorna som bidrog till färgprakten utan alla besökare klädda i palettens alla nyanser. Veteraner och trogna besökare blandades med nykomlingar och turister. Minerna var glada trots att antalet knallare var mindre än vanligt. Händer det något på marknadens bottenplan? Jojomen, där fanns hundbesökarna. Cockerspaniels i rasens alla färger, sommarklippta lagottos, pitbulls, golden retrievers, pudlar, springer spaniels, schäfrar och westies – alla med ivriga nosar dammsugandes marken efter tappade korvbitar, glassklickar och annat som kan förgylla en hunds besök på en marknad. För hussar och mattar är ju upptagna av prat och ännu mera prat och tittande på saker som ur lukthänseende är helt ointressant. Nä, prima marknadsmat ska det vara om man är hund. Och den matbiten slinker ner utan pardon och koppelförarens vetskap. Med andra ord – det finns nåt för alla på Smedstorps marknad

 

    Marknad08a

 

Text Moca Odesjö
Foto Kristina Eriksson

Marknad01a 

 

Marknad04a

 

Marknad10a