smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Stjärnbestrött Smedstorp

2011-07-05

 

 

En lekfull sprallig Ricky Bruch vid Berlinmuren möter besökaren i entrén på fotoutställningen ”Vill du se en stjärna?”, som i sommar visas på GyllenGården. Det är Kristina Eriksson, Smedstorps egen byfotograf, som presenterar bilder från sitt tidigare liv då än mer världsberömda personer än Mittpunktens invånare var hennes objekt.
Ordet Freiheit /frihet står med stora bokstäver på Berlinmuren bakom diskuskastaren och filmskådespelaren Ricky Bruch. Frihet kan var ett ledord i betraktandet av de bilder Kristina tagit, för många av dem är från den tid då filmvärldens stjärnor inte var så fjärran, utan kunde möta en fotograf för en fotosejour, där de bjöd på sig själva och vågade vara personliga.

 

 20.2.85 Berlin

  Ricky Bruch

 

 

19.2.89 Berlin

  Dustin Hoffman

 

Dustin Hoffman är det tydligast
exemplet på det. Med en fejkad
teatralitet och en okynnig blick
poserar han på ett hotellgolv.
En härlig bild och ett kul
minnesvärt möte för Kristina.

 

 

 

Men fotografvärldens villkor kan vara helt annorlunda, vilket en talande bild visar, där fotografer från allvärldens hörn svärmar likt bin kring ett bord där bl.a. Michael Douglas håller hov. Ilskna bin – för alla vill ha den perfekta bilden och konkurrensen är hård. Gadd är inte lika viktigt kanske som vassa armbågar och total förträngning av ens god uppfostran.

 

11.2.90 Berlin

  Michael Douglas håller hov

 

 

12.2.00 Berlin

  Leonardo DiCaprio

 

Filmstjärnor på fotoparad ger en
resa in i minnets vindlingar.
De närliggande med Kenneth Branagh,
Englands egen Wallander,
Leonardo DiCaprio som åkte som
passagerare med filmens Titanic,
och flög som Howard Hughes i The Aviator. 

 

 

 Julia Roberts vars stora leende senast visades i filmen ”Lyckan, kärleken och meningen med livet”. Och så de andra – men tittade där är ju hon! Vad är det nu hon heter? Hon var ju med i den där underbara filmen, du vet? Vindlingarna tycks leda in i återvändsgränder – men så fort man får namnet hittar de ut igen.

18.2.99 BerlinFör filmnördar är Jeanne Moreau i filmen Jules et Jim ett härligt minne, eller Shirley MacLaine, vars stjärnstatus gällde såväl film och teater som musik och litteratur. Melina Mercouri vars djupa röst såväl talade som sjöng i ”Aldrig på en söndag”. Sophia Loren, La Sophia, Italiens största filmstjärna, som fascinerat en hel värld med sitt utseende och sitt skådespeleri i bl.a. De Sicas ”Två kvinnor” och Ettore Scoulas ”En speciell dag”. Även Sophia sjöng, med Peter Sellers i ”Miljonärskan”. ”Det sa bom, bidi bom, bidibom, bidi bom, bidibom, bidibom, bidi bom bom bom. Godness gracious me”. Kanske inte den mest avancerade sånglyrik eller sångkonst men minnesrikt. Meryl Streep, Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini är ytterligare några av de kvinnliga stjärnorna, som lyser upp GyllenGården.

 

 

Shirley MacLaine

23.2.96 Berlin 

  Julia Roberts

 

Men där finns ju även manliga stjärnor av skilda slag. Till de regissörer som presenteras hör Bo Widerberg, som hamnar i gruppen generösa fnissiga fotoobjekt, och skådespelarna Nick Nolte och Sean Penn, vars inbördes kontakt ger dem både ett gott leende.

 

Stjärnor är inte bara roller utan också människor, och det är det, som måste skina igenom stjärnmasken för att det ska bli ett sant porträtt. Utställningen ” Vill ni se en stjärna?” visar inga retuscherade, airbrushade fotoateljé bilder av filmvärldens kändisar. Den visar stjärnmänniskor, som Kristina Eriksson mött och porträtterat.

 

Utställningen ”Vill ni se en stjärna” visas på GyllenGården till den 7 augusti. Öppet tid tisdag – söndag 11.00 – 16.00

Text Moca Odesjö
Foto Kristina Eriksson