smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

 

Nyhetsspalt

PUUB lista

2022-07-02 
PUUB lista är nu uppdaterad.
Nu finns PUUB värdar för samtliga datum.
PUUB-listan >>> 
Missade du att vara värd i sommar hoppas vi på att PUUB kommer till baks även nästa somma så du får möjlighet då.

Utställning i ÖFC

2022-06-30
Nästa utställning i ÖFC. 30 juni–10 juli. Öppet alla dagar 11-17. 
Vill du komma en annan tid? 
Ring 070-956 85 56 

ABBA

Ta chansen att lyssna till Torbjörn Ekebacke när han berättar om hur det var när han plåtade Keith Richards, AC/DC, Marie Fredriksson, Ulf Lundell och massor av annat folk som har gemensamt att de låter. 
Llite smakprov på fler och
större bilder >>>


Smedstorpsmarnad 

2022-06-27
Äntligen. Fredagen den 1 juli är det åter igen dags för Smedstorps-marknad. Som vanligt fyller vi torget med knallar m.m från tidig morgon. Kaffé i medborgarhuset i vanlig ordning.
Loppmarknaden startar kl 15.00. 
Torsdag kväll serveras grillad gris kl 18.00 i våra tält. 

SPF:S månadsmöte 15/6

2022-06-21

Läs om när SPF besökte >>>
Glashyttans Orangeri i Sövde

PUUB

2022-06-18

Uppdaterad lista finns längst ner i spalten under AKtiviteter/Kalender eller här AKTIVITETER / KALENDER 

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka.
Onsdagar kl 19.00

Vill du själv bli PUUB-värd? 

Skriv upp dig på listan hos Leif Handlare

PUUB

2022-06-14

Nu startar årets sommar-PUUB. Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Onsdag 22 juni träffas vi kl 19 hos Gun o Evald, Torggatan 2 (gamla banken) 
Ta med egen dricka (öl, vin, läsk, kaffe...) och kom till denna anspråkslösa och familjevänliga tillställning.
 /Välkommen
 

Österlens FotografiCentrum

2022-06-12

I Magasinet fortsätter visning av fotografier. I år är vi både glada och stolta att kunna erbjuda en serie utställningar där det bästa av svenska fotografi och fotografer visar sin bilder. Vi försöker också förlänga säsongen som avslutas med det årliga eventet med åk. 5 från Smedstorps skola.
Nästa utstälning 16:e juni - 26:e juni, Malin Gezelius & Anders. 
Se årets alla utställare och datum och >>>
eller Läs på deras egna sida www.öfc.se.

Sommarjobba som knattereporter!

2022-06-09

Bor du i eller nära Smedstorp? Tycker du om att skriva och ta bilder? Då kan du skriva reportage för Smedstorps hemsida om allt kul som händer i byn i sommar. Du får betalt för varje publicerad artikel.
www.smedstorp.se
Intresserad?
Kontakta Lena Edwall på biblioteket.
Kom in på biblioteket eller mejla: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skärmavbild 2022 06 09 kl. 15.37.14

 

Midsommarfirande i Gröneplan

2022-06-03

Välkomna att fira en traditionell midsommaraftons eftermiddag den 24/6 i Gröneplan.

Start 14.00 börjar vi med att klä midsommarstången tilsammans.
När vi är klara blir det gemensam dans.
Det kommer att finnas tipsrunda för både barn och vuxna.
Medtag blommor, fikakorg och filt.

/Varmt välkomna önskar Byalaget

 

Badet Öppettider 2022

2022-05-25

Information om årets öppet tider, simskolan mm. Finns nu på Friluftsbadets egna sida >>> 

 

Medlemsavgift Byalaget

2022-05-25

Tack alla ni som redan betalt, men har du missat att betala årets medlemsavgift till Smeddtorps byalag och bygdegårdsförening? Då går det bra att betala in 200 kr till bankgiro 5978-3910 eller swish 123 662 16 84.

Har du redan betalt eller betalde två gånger i fjol behöver ni inte betala igen.

/Styrelsen 

 

  


Aktiviteter / Kalender

 

Måndagar

Boule

2022-06-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

Onsdagar

PUUB

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Välkommen kl 19

  • Onsdag 22 juni, Gun o Evald, Torggatan (gamla banken), Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 29 juni, Monika, Kerstin o Kalle, Storgatan 28
  • Onsdag 6 juli, Ann-Britt o Mats, Storgatan 53
  • Onsdag 13 juli, Berit o Christer, Gårdlösa 1303
  • Onsdag 20 juli, Monika o Per-Åke, Gårdlösavägen 33 
  • Onsdag 27 juli, Pia o Franco, Storgatan, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 3 augusti, Katrin o B-G, Storgatan 19 
  • Onsdag 10 augusti, Mrs Walker, Gårdlösa 
  • Onsdag 17 augusti, Anneli o Hans, Gårdlösavägen 21 


Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

 

STARDUST - en jazzmusikalisk kabaret

2011-03-06

 

I lördags var det åter dags för en oförglömlig picknickafton med Peter Lind and The Cabaret Band, som för tredje gången gästade Smedstorps Medborgarhus, denna gång med sin jazzmusikaliska kabaret ’Stardust’. De tidigare så uppskattade föreställningarna med jazztema var ’När jazzen kom till Sverige’ och ’Louis Armstrong i våra hjärtan’. 

 

Klockan 19.00 öppnades dörrarna för insläpp och Medborgarhuset fylldes snabbt med glada och förväntansfulla picknickgäster. Lokalen var fylld av små bord med rutiga dukar och levande ljus. Fyra personer per bord med medhavd picknickkorg och stämningen var given. Trångt, varmt, gemytligt, skratt, sorl och en förväntan inför en lyckad afton. 

 

Klockan 20.00 hälsades alla välkomna av Evald Faxheden, ena hälften av kvällens arrangör Gunvald Promotion. Den andra hälften Gun övervakade allt ute i kulisserna. 

 

Många av gästerna kom långväga ifrån och biljetterna var som vanligt slutsålda. Ryktet om dessa populära och trevliga kvällar i lilla Smedstorp har spritt sig vida omkring. 

 

Sedan var det tid för kvällens höjdpunkt, Peter Lind and The Cabaret Band, som inledde med The Man from Harlem. Kvällen föreställning skildrade jazzens uppkomst i New York under 1910-20-talet. Musiken varvades med underhållande mellansnack om den tidens musikliv och roliga episoder och anekdoter om jazzlegender som Eddie Condon, Fats Waller, Hoagy Carmichael, Cab Calloway m.fl. 

 

Ett bejublat inslag gjordes av Peter, Mats, John och Claes-Göran när de skulle definiera ragtime, som består av ett stabilt komp + en annan avvikande takt. Frödings ’Det var dans bort i vägen’ fick tjäna som demonstration, först i schottistakt, därefter i ragtime takt. ”Föga anade Fröding hur nära han var att uppfinna ragtime”, menade Peter Lind. 

 

Under första delen av programmet framfördes klassiker som East St Louis Toodle-oo, Stardust, The Entertainer, China Boy, Skylark och There’ll be Some Changes Made. I oemotståndliga Honeysuckle Rose fick bandets medlemmar i tur och ordning briljera på sina instrument. 

 

I pausen serverades kaffe/the med kaka, som vanligt komponerad av Eva-Lena – valnötsbrownie med hallonglace toppad med lime-creme fraiche. Jättegod. 

 

Efter pausen fortsatte bandet med återblickar i jazzens barndom åtföljt av låtar som Some of These Days, The Mooche och Gee Baby, Ain’t I Good to You, där John Högman rev ner applåder för sitt saxofonsolo.
Bandet spexade i Truckin’ och visade prov på dolda danstalanger och i Minnie The Moocher fick publiken delta med lite allsång.
Som avslutning spelades Choo Choo Ch’boogie och publiken bara jublade och ville ha mer.
Efter stående ovationer gjorde bandet ett extra nummer - In the Shade of the Old Apple Tree.

 

En minnesrik kväll med hög mysfaktor. Gunvald Promotion har än en gång lyckats och nu väntar vi med spänning på nästa picknickafton. 

 

Text Agneta Ohlsson
Foto Kristina Eriksson

 

 

 

jazz 8

  Peter Lind and The Cabaret Band

 

jazz 4

  Evald hälsar alla välkomna

 

jazz 14

  Många bejublade framträdande...

 

jazz 23

  Fika i pausen

 

jazz 21

  ... avslutning med extranummer.