smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

 

Nyhetsspalt

PUUB lista

2022-07-02 
PUUB lista är nu uppdaterad.
Nu finns PUUB värdar för samtliga datum.
PUUB-listan >>> 
Missade du att vara värd i sommar hoppas vi på att PUUB kommer till baks även nästa somma så du får möjlighet då.

Utställning i ÖFC

2022-06-30
Nästa utställning i ÖFC. 30 juni–10 juli. Öppet alla dagar 11-17. 
Vill du komma en annan tid? 
Ring 070-956 85 56 

ABBA

Ta chansen att lyssna till Torbjörn Ekebacke när han berättar om hur det var när han plåtade Keith Richards, AC/DC, Marie Fredriksson, Ulf Lundell och massor av annat folk som har gemensamt att de låter. 
Llite smakprov på fler och
större bilder >>>


Smedstorpsmarnad 

2022-06-27
Äntligen. Fredagen den 1 juli är det åter igen dags för Smedstorps-marknad. Som vanligt fyller vi torget med knallar m.m från tidig morgon. Kaffé i medborgarhuset i vanlig ordning.
Loppmarknaden startar kl 15.00. 
Torsdag kväll serveras grillad gris kl 18.00 i våra tält. 

SPF:S månadsmöte 15/6

2022-06-21

Läs om när SPF besökte >>>
Glashyttans Orangeri i Sövde

PUUB

2022-06-18

Uppdaterad lista finns längst ner i spalten under AKtiviteter/Kalender eller här AKTIVITETER / KALENDER 

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka.
Onsdagar kl 19.00

Vill du själv bli PUUB-värd? 

Skriv upp dig på listan hos Leif Handlare

PUUB

2022-06-14

Nu startar årets sommar-PUUB. Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Onsdag 22 juni träffas vi kl 19 hos Gun o Evald, Torggatan 2 (gamla banken) 
Ta med egen dricka (öl, vin, läsk, kaffe...) och kom till denna anspråkslösa och familjevänliga tillställning.
 /Välkommen
 

Österlens FotografiCentrum

2022-06-12

I Magasinet fortsätter visning av fotografier. I år är vi både glada och stolta att kunna erbjuda en serie utställningar där det bästa av svenska fotografi och fotografer visar sin bilder. Vi försöker också förlänga säsongen som avslutas med det årliga eventet med åk. 5 från Smedstorps skola.
Nästa utstälning 16:e juni - 26:e juni, Malin Gezelius & Anders. 
Se årets alla utställare och datum och >>>
eller Läs på deras egna sida www.öfc.se.

Sommarjobba som knattereporter!

2022-06-09

Bor du i eller nära Smedstorp? Tycker du om att skriva och ta bilder? Då kan du skriva reportage för Smedstorps hemsida om allt kul som händer i byn i sommar. Du får betalt för varje publicerad artikel.
www.smedstorp.se
Intresserad?
Kontakta Lena Edwall på biblioteket.
Kom in på biblioteket eller mejla: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skärmavbild 2022 06 09 kl. 15.37.14

 

Midsommarfirande i Gröneplan

2022-06-03

Välkomna att fira en traditionell midsommaraftons eftermiddag den 24/6 i Gröneplan.

Start 14.00 börjar vi med att klä midsommarstången tilsammans.
När vi är klara blir det gemensam dans.
Det kommer att finnas tipsrunda för både barn och vuxna.
Medtag blommor, fikakorg och filt.

/Varmt välkomna önskar Byalaget

 

Badet Öppettider 2022

2022-05-25

Information om årets öppet tider, simskolan mm. Finns nu på Friluftsbadets egna sida >>> 

 

Medlemsavgift Byalaget

2022-05-25

Tack alla ni som redan betalt, men har du missat att betala årets medlemsavgift till Smeddtorps byalag och bygdegårdsförening? Då går det bra att betala in 200 kr till bankgiro 5978-3910 eller swish 123 662 16 84.

Har du redan betalt eller betalde två gånger i fjol behöver ni inte betala igen.

/Styrelsen 

 

  


Aktiviteter / Kalender

 

Måndagar

Boule

2022-06-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

Onsdagar

PUUB

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Välkommen kl 19

  • Onsdag 22 juni, Gun o Evald, Torggatan (gamla banken), Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 29 juni, Monika, Kerstin o Kalle, Storgatan 28
  • Onsdag 6 juli, Ann-Britt o Mats, Storgatan 53
  • Onsdag 13 juli, Berit o Christer, Gårdlösa 1303
  • Onsdag 20 juli, Monika o Per-Åke, Gårdlösavägen 33 
  • Onsdag 27 juli, Pia o Franco, Storgatan, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 3 augusti, Katrin o B-G, Storgatan 19 
  • Onsdag 10 augusti, Mrs Walker, Gårdlösa 
  • Onsdag 17 augusti, Anneli o Hans, Gårdlösavägen 21 


Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

 

Pang i bordet på Medborgarhuset

2011-02-18

Med schvung och övertygelse lät Per- Åke Edstrand klubban slå i bordet då besluten togs på Smedstorps Byalags och Bygdegårdsförenings årsmöte. Ett klubbhandlag, som ingett förtroende, och gjorde att han blev omvald som styrelsens ordförande. Känslan för att plocka russinen ur kakan hade Per- Åke också, i detta sammanhang, att låta formalia vara kortfattat och låta godbitarna; verksamhetsberättelse och övriga frågor prägla mötet. Berättelsen om det gångna året inleddes med det faktumet att Byalag- och Bygdegårdsföreningen sedan 1 september 2010 är ägare av Medborgarhuset. Ett ägarskap som skett i aktivitetens och omvårdnadens namn. Jordvärme har installerats, nytt golv i köket, slipat golv i stora salen och nymålade väggar över det hele, fräscha nya gardiner. Många var kallade men få kände sig manade att delta i arbetet med att iordningsställa i Medborgarhuset – men resultatet blev inte sämre för det. Smedstorpskök har skänkt skåp som kan rymma de 25 tv-kannorna som inhandlats, ett inköp som visar på den goda chansen att få kaffe då det är aktiviteter i huset. 40 ihopfällbara runda bord har också stått på köpelistan. Praktiska vid olika evenemang och för uthyrning. Men det är inte bara det omfattande arbetet inomhus, som föreningen kan känna sig stolt över – vandringsleden är ju även den en höjdare. Den 1,2 mil långa leden har röjts, stolpar och markeringar satts upp, grillplatser och bivacker iordningställts, och bron över bäcken finns på plats. Kvar på att göra listan är informationstavlan, som ska finnas vid Mittpunkten och den stora invigningen den 21 maj. 


Julgransplundring, som skrivits om tidigare, kaffeförsäljning på Smedstorpsmarknad och By- och Gårdlösa vandring anordnades också under förra året. Under Österlen lyser i november fick Smedstorp många lovord för det ljusskimmer som låg över byn under fredagen och lördagen. 


Men mötet handlade inte bara om förfluten tid utan det kommande årets händelser och aktiviteter fanns med: nya by- vandringar helst då lite tidigare på säsongen, julmarknaden som kan utvidgas, Österlen lyser till hösten igen och sist men inte minst två betydelsefulla saker. Nu då Medborgarhuset putsats och målats finns det chans för alla att hyr lokalen. Bröllop och 70-årskalas, vårfester och påskäggsmålartävlingar – behoven varierar men lokalen finns där, så varför trängas i det egna lilla vardagsrummet då rymd och blankslipat golv kan locka till dans och fest i Medborgarhuset.
Bridge! Smedstorps bridgeklubb återuppstår och intresset är stort, men trots det finns det plats för fler. Bridge är en gammal tradition i byn, och Smedstorps store bridgespelare Leif Andersson ler nog i sin himmel, då borden, budlådorna och de andra tillbehören åter får pulsen att höjas hos hugade spelare. Nu är det alltså en nybörjarkurs på gång under läraren Hans Överlings ledning. Den 17 februari kl. 18.30 är det första spelkvällen, och under de 9 kurstillfällena förväntar sig spelarna enligt egen utsago nå oanade bridgekunskaper.


Du som bor i Smedstorp. Du har väl inte glömt att betala din medlemsavgift till Smedstorps Bylag- och bygdegårdsförening! För bara 150 kronor får Du allt ovanstående och mer därtill. Så, välkommen med Din medlemsavgift.!

 

byalaget10

 

Den nya styrelsen:
Stående från vänster:
Anna-Karin Edstrand, Kristin Skoog, Per-Åke Edstrand, Ulla Nybjer,
Nina Richter
Sittande från vänster:
Anders Anderberg, Agneta Ohlsson, Kjell Bergqvist, Ella Ingemansson
Ej med på bild; Leif Andersson och Lars Larsson

 

 

byalaget 1

  Alla hälsades välkomna med kaffe

 

byalaget 3

  Schvung mötet öppnas ...

 

byalaget 6

  ... fortsätter med information...

 

byalaget 8

  ... och diskution.