smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

 

Nyhetsspalt

PUUB lista

2022-07-02 
PUUB lista är nu uppdaterad.
Nu finns PUUB värdar för samtliga datum.
PUUB-listan >>> 
Missade du att vara värd i sommar hoppas vi på att PUUB kommer till baks även nästa somma så du får möjlighet då.

Utställning i ÖFC

2022-06-30
Nästa utställning i ÖFC. 30 juni–10 juli. Öppet alla dagar 11-17. 
Vill du komma en annan tid? 
Ring 070-956 85 56 

ABBA

Ta chansen att lyssna till Torbjörn Ekebacke när han berättar om hur det var när han plåtade Keith Richards, AC/DC, Marie Fredriksson, Ulf Lundell och massor av annat folk som har gemensamt att de låter. 
Llite smakprov på fler och
större bilder >>>


Smedstorpsmarnad 

2022-06-27
Äntligen. Fredagen den 1 juli är det åter igen dags för Smedstorps-marknad. Som vanligt fyller vi torget med knallar m.m från tidig morgon. Kaffé i medborgarhuset i vanlig ordning.
Loppmarknaden startar kl 15.00. 
Torsdag kväll serveras grillad gris kl 18.00 i våra tält. 

SPF:S månadsmöte 15/6

2022-06-21

Läs om när SPF besökte >>>
Glashyttans Orangeri i Sövde

PUUB

2022-06-18

Uppdaterad lista finns längst ner i spalten under AKtiviteter/Kalender eller här AKTIVITETER / KALENDER 

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka.
Onsdagar kl 19.00

Vill du själv bli PUUB-värd? 

Skriv upp dig på listan hos Leif Handlare

PUUB

2022-06-14

Nu startar årets sommar-PUUB. Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Onsdag 22 juni träffas vi kl 19 hos Gun o Evald, Torggatan 2 (gamla banken) 
Ta med egen dricka (öl, vin, läsk, kaffe...) och kom till denna anspråkslösa och familjevänliga tillställning.
 /Välkommen
 

Österlens FotografiCentrum

2022-06-12

I Magasinet fortsätter visning av fotografier. I år är vi både glada och stolta att kunna erbjuda en serie utställningar där det bästa av svenska fotografi och fotografer visar sin bilder. Vi försöker också förlänga säsongen som avslutas med det årliga eventet med åk. 5 från Smedstorps skola.
Nästa utstälning 16:e juni - 26:e juni, Malin Gezelius & Anders. 
Se årets alla utställare och datum och >>>
eller Läs på deras egna sida www.öfc.se.

Sommarjobba som knattereporter!

2022-06-09

Bor du i eller nära Smedstorp? Tycker du om att skriva och ta bilder? Då kan du skriva reportage för Smedstorps hemsida om allt kul som händer i byn i sommar. Du får betalt för varje publicerad artikel.
www.smedstorp.se
Intresserad?
Kontakta Lena Edwall på biblioteket.
Kom in på biblioteket eller mejla: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skärmavbild 2022 06 09 kl. 15.37.14

 

Midsommarfirande i Gröneplan

2022-06-03

Välkomna att fira en traditionell midsommaraftons eftermiddag den 24/6 i Gröneplan.

Start 14.00 börjar vi med att klä midsommarstången tilsammans.
När vi är klara blir det gemensam dans.
Det kommer att finnas tipsrunda för både barn och vuxna.
Medtag blommor, fikakorg och filt.

/Varmt välkomna önskar Byalaget

 

Badet Öppettider 2022

2022-05-25

Information om årets öppet tider, simskolan mm. Finns nu på Friluftsbadets egna sida >>> 

 

Medlemsavgift Byalaget

2022-05-25

Tack alla ni som redan betalt, men har du missat att betala årets medlemsavgift till Smeddtorps byalag och bygdegårdsförening? Då går det bra att betala in 200 kr till bankgiro 5978-3910 eller swish 123 662 16 84.

Har du redan betalt eller betalde två gånger i fjol behöver ni inte betala igen.

/Styrelsen 

 

  


Aktiviteter / Kalender

 

Måndagar

Boule

2022-06-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

Onsdagar

PUUB

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Välkommen kl 19

  • Onsdag 22 juni, Gun o Evald, Torggatan (gamla banken), Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 29 juni, Monika, Kerstin o Kalle, Storgatan 28
  • Onsdag 6 juli, Ann-Britt o Mats, Storgatan 53
  • Onsdag 13 juli, Berit o Christer, Gårdlösa 1303
  • Onsdag 20 juli, Monika o Per-Åke, Gårdlösavägen 33 
  • Onsdag 27 juli, Pia o Franco, Storgatan, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 3 augusti, Katrin o B-G, Storgatan 19 
  • Onsdag 10 augusti, Mrs Walker, Gårdlösa 
  • Onsdag 17 augusti, Anneli o Hans, Gårdlösavägen 21 


Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

 

Taggade debutanter

2011-02-08 

 

Sporthallen i Onslunda var proppful i lördags, då Tomelilla Kommunmästerskap var på gång. Inga problem med svikande supportrar här inte. Tvärtom. Mammor och pappor, mor och – farföräldrar, syskon i alla storlekar var minst lika uppspelta och entusiastiska som tävlingsdeltagarna. Åskådarna peppade sig med korv och kaffe under tiden spelarna värmde upp på plan. Spring, vinkningar till mamma, någon kullerbytta, problem med nedhasade strumpor och benskydd på glid, samt prat med spelarkompisarna. Taktiksnack? Analys av motståndarna? Ingen vet. 

 

Matcherna, som spelas i 13 minuter med lag på fyra utespelare och en målvakt plus fyra avbytare hade organiserats av Brösarp i år. Ett intensivt arbete av avancerad logistisk art, 60 lag deltar och inalles 540 spelare. De tävlande är i grupper från 5–15 år. En del lag är mixade med såväl pojkar som flickor. De yngsta grupperna 5-9 år spelar för äran, målens antal är inte viktiga. Vinnaren blir hyllad genom hurra rop från förlorarna och alla deltagare får en plakett. 10 år och uppåt spelar ”riktiga” matcher och en vinnare koras i varje åldersgrupp. 

 

Smedstorps debutanter spelade i P8 lag. En glad samling med energi, som ledarna Maria och Rickard försökte kanalisera. Härliga ungar, som analyserade sin nyspelade match mot de mer erfarna Lunnarp spelarna, som vann, såhär: ”Det var jättekul. Dom vann Vi ska snart spela igen”. Övrig detaljerad analys var överflödig, observera att det finns en lärdom i detta. 


Bland Smedstorpsspelarna finns det en del med en proffskarriär i sikte, men där finns också drömmen om att köra cement och att få barn. Det här med ”att spela är kul ibland, sparka är roligt men dribbla är inge roligt”. Det är inte heller så kul när de andra gör mål, trots att målvakten är på hugget och tuff.

Laget består av Erik, Elias, Wilmer, Liam C, Timmie, Celina ,Olivia, Erika, Herman, Liam och Roy. Ett uppspelt glatt lag, som i pausen berättade om livet som tävlande fotbollsspelare. ”Det är första gången förstår du och då blir man jättenervös. Det är jobbigt att vara nervös för då liksom kittlar det konstigt i magen, men det går över när man sparkar bollen. Vidare berättade de om att det gör ont att ramla fastän man har benskydd, och att springa jättefort är det viktigaste. Å så att det blir dumt när man ska sparka och nån annan tar bollen! Man blir ledsen då, för jag hade ju tänkt sparka den! Men det är kul också och svårt, förstår du. Det är inte så lätt för alla vill ju sparka och man måste skynda sig. Å planen är jättestor. Man springer långt, mycket mer än hemma.” 

 

Timmie, som var den i laget, som bäst insett fördelen med att hållas sig väl med media, demonstrerade sin snabbhet med ett 6 meters löp. Det gick jättefort! enligt hans egen expertisbedömning, och vem är jag att säga något annat? Men loppet ledde till benskyddsproblem, som behövde åtgärdas. Å kli på ryggen ”Det får du göra så skriver jag mitt namn på ditt papper”. Sagt och gjort, benskydden fixades, ryggen kliades och jag fick en autograf. ”Den kan bli värdefull en dag”, sa tränaren Rickard. ”Spara den”. Ja, kanske blir det en dyrgrip en dag. Men det som känns riktigt värdefullt är allt arbete, som läggs ner av tränare och organisatörer för att ordna dessa aktiviteter för barnen, dels detta mästerskap men också det vanliga arbetet på hemmaplan. En eloge till dem och till Smedstorps spelare, som kämpade för allt vad benskydden höll. 

 

Text Moca Odesjö

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

barnfotboll 8

 

barnfotboll 9

 

barnfotboll 2

 

barnfotboll 10

 

 barnfotboll 1    barnfotboll 3 

 

 barnfotboll 6    barnfotboll 7 

 

 barnfotboll 5