smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

 

Nyhetsspalt

PUUB lista

2022-07-02 
PUUB lista är nu uppdaterad.
Nu finns PUUB värdar för samtliga datum.
PUUB-listan >>> 
Missade du att vara värd i sommar hoppas vi på att PUUB kommer till baks även nästa somma så du får möjlighet då.

Utställning i ÖFC

2022-06-30
Nästa utställning i ÖFC. 30 juni–10 juli. Öppet alla dagar 11-17. 
Vill du komma en annan tid? 
Ring 070-956 85 56 

ABBA

Ta chansen att lyssna till Torbjörn Ekebacke när han berättar om hur det var när han plåtade Keith Richards, AC/DC, Marie Fredriksson, Ulf Lundell och massor av annat folk som har gemensamt att de låter. 
Llite smakprov på fler och
större bilder >>>


Smedstorpsmarnad 

2022-06-27
Äntligen. Fredagen den 1 juli är det åter igen dags för Smedstorps-marknad. Som vanligt fyller vi torget med knallar m.m från tidig morgon. Kaffé i medborgarhuset i vanlig ordning.
Loppmarknaden startar kl 15.00. 
Torsdag kväll serveras grillad gris kl 18.00 i våra tält. 

SPF:S månadsmöte 15/6

2022-06-21

Läs om när SPF besökte >>>
Glashyttans Orangeri i Sövde

PUUB

2022-06-18

Uppdaterad lista finns längst ner i spalten under AKtiviteter/Kalender eller här AKTIVITETER / KALENDER 

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka.
Onsdagar kl 19.00

Vill du själv bli PUUB-värd? 

Skriv upp dig på listan hos Leif Handlare

PUUB

2022-06-14

Nu startar årets sommar-PUUB. Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Onsdag 22 juni träffas vi kl 19 hos Gun o Evald, Torggatan 2 (gamla banken) 
Ta med egen dricka (öl, vin, läsk, kaffe...) och kom till denna anspråkslösa och familjevänliga tillställning.
 /Välkommen
 

Österlens FotografiCentrum

2022-06-12

I Magasinet fortsätter visning av fotografier. I år är vi både glada och stolta att kunna erbjuda en serie utställningar där det bästa av svenska fotografi och fotografer visar sin bilder. Vi försöker också förlänga säsongen som avslutas med det årliga eventet med åk. 5 från Smedstorps skola.
Nästa utstälning 16:e juni - 26:e juni, Malin Gezelius & Anders. 
Se årets alla utställare och datum och >>>
eller Läs på deras egna sida www.öfc.se.

Sommarjobba som knattereporter!

2022-06-09

Bor du i eller nära Smedstorp? Tycker du om att skriva och ta bilder? Då kan du skriva reportage för Smedstorps hemsida om allt kul som händer i byn i sommar. Du får betalt för varje publicerad artikel.
www.smedstorp.se
Intresserad?
Kontakta Lena Edwall på biblioteket.
Kom in på biblioteket eller mejla: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skärmavbild 2022 06 09 kl. 15.37.14

 

Midsommarfirande i Gröneplan

2022-06-03

Välkomna att fira en traditionell midsommaraftons eftermiddag den 24/6 i Gröneplan.

Start 14.00 börjar vi med att klä midsommarstången tilsammans.
När vi är klara blir det gemensam dans.
Det kommer att finnas tipsrunda för både barn och vuxna.
Medtag blommor, fikakorg och filt.

/Varmt välkomna önskar Byalaget

 

Badet Öppettider 2022

2022-05-25

Information om årets öppet tider, simskolan mm. Finns nu på Friluftsbadets egna sida >>> 

 

Medlemsavgift Byalaget

2022-05-25

Tack alla ni som redan betalt, men har du missat att betala årets medlemsavgift till Smeddtorps byalag och bygdegårdsförening? Då går det bra att betala in 200 kr till bankgiro 5978-3910 eller swish 123 662 16 84.

Har du redan betalt eller betalde två gånger i fjol behöver ni inte betala igen.

/Styrelsen 

 

  


Aktiviteter / Kalender

 

Måndagar

Boule

2022-06-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

Onsdagar

PUUB

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Välkommen kl 19

  • Onsdag 22 juni, Gun o Evald, Torggatan (gamla banken), Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 29 juni, Monika, Kerstin o Kalle, Storgatan 28
  • Onsdag 6 juli, Ann-Britt o Mats, Storgatan 53
  • Onsdag 13 juli, Berit o Christer, Gårdlösa 1303
  • Onsdag 20 juli, Monika o Per-Åke, Gårdlösavägen 33 
  • Onsdag 27 juli, Pia o Franco, Storgatan, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 3 augusti, Katrin o B-G, Storgatan 19 
  • Onsdag 10 augusti, Mrs Walker, Gårdlösa 
  • Onsdag 17 augusti, Anneli o Hans, Gårdlösavägen 21 


Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

 

Färggladmarknad

2011-07-03

 

Smedstorps marknad kan ses ur olika perspektiv och plan. Om vi börjar uppifrån så var en vänlig sol, lätta moln och svepande vind det som fick marknadsdagen att bli skön och behaglig. Strax under denna molnbestänkta himmel svävade skriande ungar i en Miami Strip, en vertikal och horisontell jättegunga, som fick mer mogna människor att bli lätt snurriga trots att de stod på fasta marken. Ur högtalaren manades de våghalsiga att skandera; Vi vill åka mera! Jätte mycket mera!, vilket de också gjorde mer än gärna.

 

    Marknad11a

 

”Inte mer. Jag vill inte mera. Jag tycker inte om borstar. Jag vill se på saker jag vill se. Och jag vill ha godis” Den protesten behövde ingen högtalare för lilla Clara hade en bestämd och tydlig stämma, väl matchande hennes ansiktstuttryck, som otvetydigt talade om att nu fick det vara nog med vuxentittande och ojande över alla fina borstar. Borstar är bara inte kul när man är fem år. Det är däremot alla godisförsäljare, glassdito och leksaksknallar. En nykomling knalle i ledet var Esteban, som gjort en rensning i leksakshögen hemma och nu praktiskt lärde sig om inkomsternas och utgifternas haltande relation. Att en pilkastningsomgång kan vara värd lika mycket som en leksak – det är tufft. Välunderrättade källor berättade dock att Esteban höll den långsiktiga budgetens mål, en bilbana, i sikte trots påträngande akuta önskningar och behov. En mer van budgethanterare, kommunalrådet Margith Svensson, hade sällat sig till knallarna och sålde senap. Om det är en krydda passande det politiska livet, får vara osagt, men annars så får lite senapssting det mesta att smaka mera. I ståndet bredvid såldes vackra sjalar i varierande färg och storlek. Något vi kommer att få se mer av i Smedstorp, på permanent basis i framtiden. Mellan planets stora sak var förstås loppisen med allehanda ting för nytta och nöje. Bra- att – ha - saker blandades med det - vill – jag - ha pryttlar. En nöjd Eva-Lena gladdes åt den pigtittare, som nu ska fixas till för att bli än finare. Torsten var mer intresserad av bra - och – ha - saker och försökte finna praktiska fynd i lådorna. Alltid finns det plats för lite till där hemma.

 

 

 

 

Marknad09a

 

Marknad03a

 Senaps knalle, kommunalrådet Margith Svensson

 

 

    Marknad13a 

  Eva-Lena fyndar pigtittare

 Marknad06a

   Torsten jagar bra att ha fynd

 

 

Ur sidoperspektivet ser man att det var en färgglad marknad som inte saknade besökare. Det var inte bara stånden och blommorna som bidrog till färgprakten utan alla besökare klädda i palettens alla nyanser. Veteraner och trogna besökare blandades med nykomlingar och turister. Minerna var glada trots att antalet knallare var mindre än vanligt. Händer det något på marknadens bottenplan? Jojomen, där fanns hundbesökarna. Cockerspaniels i rasens alla färger, sommarklippta lagottos, pitbulls, golden retrievers, pudlar, springer spaniels, schäfrar och westies – alla med ivriga nosar dammsugandes marken efter tappade korvbitar, glassklickar och annat som kan förgylla en hunds besök på en marknad. För hussar och mattar är ju upptagna av prat och ännu mera prat och tittande på saker som ur lukthänseende är helt ointressant. Nä, prima marknadsmat ska det vara om man är hund. Och den matbiten slinker ner utan pardon och koppelförarens vetskap. Med andra ord – det finns nåt för alla på Smedstorps marknad

 

    Marknad08a

 

Text Moca Odesjö
Foto Kristina Eriksson

Marknad01a 

 

Marknad04a

 

Marknad10a