smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

 

Nyhetsspalt

PUUB lista

2022-07-02 
PUUB lista är nu uppdaterad.
Nu finns PUUB värdar för samtliga datum.
PUUB-listan >>> 
Missade du att vara värd i sommar hoppas vi på att PUUB kommer till baks även nästa somma så du får möjlighet då.

Utställning i ÖFC

2022-06-30
Nästa utställning i ÖFC. 30 juni–10 juli. Öppet alla dagar 11-17. 
Vill du komma en annan tid? 
Ring 070-956 85 56 

ABBA

Ta chansen att lyssna till Torbjörn Ekebacke när han berättar om hur det var när han plåtade Keith Richards, AC/DC, Marie Fredriksson, Ulf Lundell och massor av annat folk som har gemensamt att de låter. 
Llite smakprov på fler och
större bilder >>>


Smedstorpsmarnad 

2022-06-27
Äntligen. Fredagen den 1 juli är det åter igen dags för Smedstorps-marknad. Som vanligt fyller vi torget med knallar m.m från tidig morgon. Kaffé i medborgarhuset i vanlig ordning.
Loppmarknaden startar kl 15.00. 
Torsdag kväll serveras grillad gris kl 18.00 i våra tält. 

SPF:S månadsmöte 15/6

2022-06-21

Läs om när SPF besökte >>>
Glashyttans Orangeri i Sövde

PUUB

2022-06-18

Uppdaterad lista finns längst ner i spalten under AKtiviteter/Kalender eller här AKTIVITETER / KALENDER 

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka.
Onsdagar kl 19.00

Vill du själv bli PUUB-värd? 

Skriv upp dig på listan hos Leif Handlare

PUUB

2022-06-14

Nu startar årets sommar-PUUB. Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Onsdag 22 juni träffas vi kl 19 hos Gun o Evald, Torggatan 2 (gamla banken) 
Ta med egen dricka (öl, vin, läsk, kaffe...) och kom till denna anspråkslösa och familjevänliga tillställning.
 /Välkommen
 

Österlens FotografiCentrum

2022-06-12

I Magasinet fortsätter visning av fotografier. I år är vi både glada och stolta att kunna erbjuda en serie utställningar där det bästa av svenska fotografi och fotografer visar sin bilder. Vi försöker också förlänga säsongen som avslutas med det årliga eventet med åk. 5 från Smedstorps skola.
Nästa utstälning 16:e juni - 26:e juni, Malin Gezelius & Anders. 
Se årets alla utställare och datum och >>>
eller Läs på deras egna sida www.öfc.se.

Sommarjobba som knattereporter!

2022-06-09

Bor du i eller nära Smedstorp? Tycker du om att skriva och ta bilder? Då kan du skriva reportage för Smedstorps hemsida om allt kul som händer i byn i sommar. Du får betalt för varje publicerad artikel.
www.smedstorp.se
Intresserad?
Kontakta Lena Edwall på biblioteket.
Kom in på biblioteket eller mejla: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skärmavbild 2022 06 09 kl. 15.37.14

 

Midsommarfirande i Gröneplan

2022-06-03

Välkomna att fira en traditionell midsommaraftons eftermiddag den 24/6 i Gröneplan.

Start 14.00 börjar vi med att klä midsommarstången tilsammans.
När vi är klara blir det gemensam dans.
Det kommer att finnas tipsrunda för både barn och vuxna.
Medtag blommor, fikakorg och filt.

/Varmt välkomna önskar Byalaget

 

Badet Öppettider 2022

2022-05-25

Information om årets öppet tider, simskolan mm. Finns nu på Friluftsbadets egna sida >>> 

 

Medlemsavgift Byalaget

2022-05-25

Tack alla ni som redan betalt, men har du missat att betala årets medlemsavgift till Smeddtorps byalag och bygdegårdsförening? Då går det bra att betala in 200 kr till bankgiro 5978-3910 eller swish 123 662 16 84.

Har du redan betalt eller betalde två gånger i fjol behöver ni inte betala igen.

/Styrelsen 

 

  


Aktiviteter / Kalender

 

Måndagar

Boule

2022-06-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

Onsdagar

PUUB

Våra PUUB-kvällar är anspråkslösa och familjevänliga. Vi träffas i trädgården hos någon av byborna. Passa på att träffa Smedstorpsbor och sommarboende. Var och en tar med sig egen dricka. 

Välkommen kl 19

  • Onsdag 22 juni, Gun o Evald, Torggatan (gamla banken), Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 29 juni, Monika, Kerstin o Kalle, Storgatan 28
  • Onsdag 6 juli, Ann-Britt o Mats, Storgatan 53
  • Onsdag 13 juli, Berit o Christer, Gårdlösa 1303
  • Onsdag 20 juli, Monika o Per-Åke, Gårdlösavägen 33 
  • Onsdag 27 juli, Pia o Franco, Storgatan, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
  • Onsdag 3 augusti, Katrin o B-G, Storgatan 19 
  • Onsdag 10 augusti, Mrs Walker, Gårdlösa 
  • Onsdag 17 augusti, Anneli o Hans, Gårdlösavägen 21 


Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

 

Det är en riktigt duktig påg

2011-10-08

 

Omdömet kommer från Smedstorpsbor och gäller Mårten Andersson, en Borrbypåg med fotboll i sinnet och humor i blicken. En kille, eller man, ska man kanske säga, om den 40 årige tränaren, som efter en säsong med Smedstorps if, kan stoltsera med att målet är nått; flytten upp till division 6. Det var dit de skulle och det var dit de kom. Men vägen har inte varit lätt, skador i laget och mycket jobb för att få tekniken, och det rätta spelet på plats. Steget att bli tränare var större än Mårten insåg från början, men med Joakim Fritzson som assisterande tränare har jobbet varit mer än givande. Deras partnerskap på tränarbänken har varit gott, och det är med sorg Mårten konstaterar att Joakim nu går till Tomelilla för att bli aktiv spelare igen.

 

Fotboll03a

 

Mårten Andersson är inte en tränare som vrålar och pekar med hela handen. Hans tränarfilosofi bygger på helt andra attityder, och på en medkännande vetskap om att spelarna finns i laget för att de tycker det är kul. Det är ett fritidsintresse, som ska passa in i det övriga livet med familj, arbete och sociala aktiviteter. Kraven blir helt andra än de man kan ställa på spelare i högre divisioner. Men Smedstorps if:s spelare står klart pall för tuff träning, och satsar helhjärtat då de är på planen. Mårten är stolt över sitt lag och gör utan tvekan tummen upp för sin tid som tränare. Det har varit roligt, hårt och tidskrävande, för tränarens uppgift är inte bara att vara på träningspassen två gånger i veckan, och på matcherna. Det verkliga jobbet sker utanför fortbollsplanen, då träningen ska läggas upp, övningar tänkas ut som utvecklar laget såväl som enskild spelare, och därtill det avgörande arbetet att plocka ihop rätt spelare inför matcherna. Mårtens filosofi som bygger på dialog med spelarna, kunskap om var och en av dem, anpassning till gruppen och krav på rätt nivå, utifrån just detta lagets förmågor och gränser, har givit resultat. Lagets goda sammanhållning, som är en av deras främsta styrkor månar han extra om, och gör allt för att bevara. Bland spelarna sätter man Mårten högt; ”Han har en god blick för vad laget behöver och han är bra på att ytterligare stärka våra fördelar”. ”Det är en bra kille och han tänker alltid på det bästa för oss.” Ja, Mårten Andersson är ett gott föredöme i en tid då fotbollen har det svårt. Återväxten bland spelarna är svag. Småknattar finns det, men bland tonåringarna saknas spelare. Det verkar vara som allt annat är viktigare, och inte som då Mårten själv växte upp och idrotten var nummer ett på listan av livets nödvändigheter. Innan hans hälsenor gav vika så var det fotbollen, som dominerade men även andra bollsporter som innebandy och bordtennis har funnits i hans aktiva liv. Idag händer det, om än mycket sällan, att han svingar en golfklubba eller så får han hoppa in som spelare i B-laget då det saknas spelare. Mårten Andersson är en engagerad, ödmjuk tränare, som har en önskan – att Smedstorps if kan få än mer stöttning. Pengar behövs till allt, klubblokal, elektricitet, domare – ja, allt. Så bästa Smedstorpsbor, handla på loppisen, gå på matcherna och pusha på ungarna så att de börjar spela fotboll och ser till att Smedstorps if får den återväxt, som så väl behövs för framtiden!


Det måste väl sägas också att Mårten vid sidan om att vara Smedstorps if:are är AIK:are. Ja, ja så är det, men även solen har ju sina fläckar. /Moca Odesjö (gaisare)

 

 

 

Fotboll01a

 

Fotboll05a

 

Fotboll09a

 

Fotboll11a