smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Julen dansades ut

2020-01-16

 
Trots regn och rusk kom det folk till Medborgarhuset för att nu skulle åter igen Julen dansas ut. Denna kära tillställning som numera med sina minst tio år måste ses som en tradition. 


Granen var placerad mitt på golvet, borden dukade och ljus tända. Barn med sin glädje och energi sprang runt på de fria ytorna innan allt skulle sättas igång. 


Anna-Karin hälsar alla välkomna och går igenom dagens program. 


Ella håller på med fikat i köket. Simone ,Timmy och Malin står beredda att sätta igång med dansen och lekarna. 


Först ut är det som tidigare dans kring granen för både vuxna och barn. Denna gång med hjälp av musik från Spotify lista. Två ringar med de minsta i mitten. Det blir räven raskar runt på isen, skära skära havre, prästens lilla kråka, så går vi runt ett enebärssnår mfl för att avslutas med karusellen. Varm i kläderna blir man efter detta. 


Sedan blir det dags för att samla in barnen för att deltaga i lekarna. Lekledarna hade fullt sjå med att förklara och dela in barnen i grupper beroende på sin ålder. Vinnarinstinkten är påtaglig. Här blir det att först ta sig fram och runt en stol samtidigt som man håller en sked med en potatis på. Sockerbitar ska staplas ovanpå varandra för att sen raseras igen innan byte till nästa lagkamrat. Att kunna vissla efter att ätit ett kex gick också bra även om det såg ut att vara både torrt och svårt att svälja. Det var hela havet stormar.Spänningen steg ju färre som blev kvar och själva finalen närmade sig. Tidningsrace där man med hjälp av två tidningar skulle ta sig fram och tillbaka och runt en stol. Det provades att lägga tidningarna så långt ifrån varandra som möjligt för att kunna ta sig fram snabbt. Sen var det klädrace där barnen skulle klä på sig för stora kläder och i högklackat kunna så fort som det bara var möjligt ta sig fram och tillbaka och runda en stol.Lite besvärligt var det med byxor som kasades ner till anklarna, någon ramlade men målet fanns hela tiden i sikte. Efter varje avslutad tävling fick det vinnande laget välja var sitt pris. 


Under tiden passade de vuxna på att dricka kaffe, äta Ellas hembakta lussebullar och det fanns pepparkakor. Kostnaden var valfritt och lades i en skål. Lotter såldes som veks och radades upp på bordet för att ha  numren synliga. Men nu var det dags med leken Familjen Olsson och till det behövdes tolv vuxna. Motvilligt och med lite tvång gick det till slut att få ihop tillräckligt med deltagare. Och visst när de väl fått instruktioner hur detta skulle gå till så gick de in i tävlingen med full kraft. Var barnen fått sin vinnarinstinkt var tydlig. 


Sedan var det åter dags för barnen att avsluta lekarna med sifferleken. På stolar i en ring så fick varje barn var sitt nummer ett till fem. Simone slog med tärningen och med det numret som kom upp skulle barnen sätta sig på nästa stol. Det blev flera barn på samma stol och då blev man ”fast”, först runt till sin plats igen vann. 


Tid för lottdragningen och glada vinnare fick komma fram och välja sin vinst från prisbordet. 


Sista dansen började innan dagens höjdpunkt skulle komma. Det avslutas med raketen för att locka fram tomten och så till sist hördes Anna-Karins röst att nu är det bråttom barn att samlas för nu är det bara en minut kvar tills tomten kommer! 


Förväntansfulla satte sig barnen framför scenen.Men det dröjde lite, det visade sig att tomtens kläder blivit lite för stora efter allt springande i Jul så han behövde hjälp och naturligtvis ordnade det sig. Ut kommer han så äntligen på scenen och undrar om det finns några barn som vill ha godis.Händerna räcktes upp med ett högljutt JAAAAAAA! 


Tomten sätter sig på sin stol med alla godispåsarna och en och en eller tillsammans med en förälder får man gå fram och hämta. 


Så var denna eftermiddag till ända. Nu är Julen över för denna gång men som tur är kommer den igen. Byalaget önskar er alla en god fortsättning på det nya året och att vi ses igen! 


Ett extra stort tack till Simone, Timmy och Malin för er insats!

 

Text och foto: Karin Lindèn.

 

 

IMG 0600

 

IMG 0602


 IMG 0607 

 

 

  IMG 0614     IMG 0621  
  IMG 0624     IMG 0628  
  IMG 0630     IMG 0632  
  IMG 0636     IMG 0638