smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Poppis med loppis – skynda och fynda!

2015-02-08

 

Upp ur sängen, det är lördag och jag ska Wallraffa på idrottsföreningens månatliga loppis. För att smälta in bland försäljarna har jag iklätt mig långkalsonger, pälskängor och varm jacka. Kollar i spegeln, jodå det kommer att funka.

 

På vägen till Smedstorps Brandstation räknar jag bilar: en, två, tre... femtiosju… sextioåtta… SJUTTIOTVÅ – jo, det är sant. 72 motorfordon står prydligt uppradade på parkeringsplatsen och längs gatorna.

 Loppis1508aLoppis1514aLoppis1512a 

 

Jag kom igång meddetsamma. Placerades hos Ingela, på den textila avdelningen. – Det är bara att sälja, sa hon och berättade att allting kostade ungefär vad kunderna ville betala. – Typ tio kronor för en sån, tjugo för en sån, den tar jag fyrtio för och sen kan man slå ihop en hel hög för en hundralapp. Eller åttio, om det känns bättre.

 

OK, då var det bara att börja. Min första kund rev och slet i tygstyckena och bestämde sig slutligen för några dukar, en tröja och en mössa. Hon fick själv bestämma summan, men fick välja mellan sextio och åttio kronor. Hon valde sextio.

 

Sen gick det undan. Det var mycket folk runt borden och de flesta visste precis vad dom var ute efter. Med glada miner lättade man på plånboken och fick fina grejer med sig hem. Jag tog en paus och gick in på bok-, leksaks- och porslinsavdelningen. Så fin ordning på hyllorna har jag aldrig sett på en loppis. Glas och karaffer var diskade och stod givakt på hyllplanen, såg fram emot nya ägare som skulle ta hand om dom. Och längst in i hörnet bland leksakerna fyndade de små, små människorna bland leksaker, spel och pussel.

 

Ulla, Karin och Lena hade mycket att stå i, pengar växlades och kommersen tycktes aldrig stanna. Ulla berättade att just idag hade hon sålt finfina Brio-leksaker. Och jakttroféerna var omåttligt populära objekt.

 

Ulla, ja… En av föreningens många eldsjälar, som tillsammans med Henry håller ordning på arrangemanget. Idrottsföreningens loppis har sedan 5-6 år hållits första lördagen varje månad. Omåttligt populär och med hög omsättning på grejerna.

 

Nähä, här kan jag inte stå och ”skubba”. På väg tillbaka till Ingela stannar jag hos Patrik och köper en tjock grillad med bröd. Man blir hungrig när man jobbar.

 

Lite, lite mindre att göra nu, kunderna strosar runt bland skor, tröjor och handdukar. Jag säljer lite grand, men min kassa ligger inte i närheten av vad min handledare cashat in. På gårdsplanen utanför brandstationen ligger möbelavdelningen. Lars går omkring med handväskan på magen och inkasserar riksdaler för soffor, stolar och bord. Där har det sålts bra, ska jag säga. Lagret har tunnats ut ordentligt och barnvagnarna som jag såg på morgonkvisten är redan sålda och bortforslade.

 

Hoppsan, jag glömde ju nästan bort: det finns ytterligare några avdelningar på Smedstorps loppis. Nämligen en med bland annat varjehanda elektronik och armaturer, samt ett konstgalleri. Lamp- och elektronikavdelningen bemannades av Alvar, Per och Elna.

 

Efter samtal med galleristen Niklas, förstod jag att här fanns visst intresse bland köparna. Både målningar, blyertsteckningar, inramade trycksalster och annat att dekorera hemmets väggar med såldes.

 

Efter två timmars kommers stängdes loppisen för den här gången.Nästa tillfälle att fynda blir lördagen den 7 mars klockan 10.

 

Så, väl mött igen, hälsar Smedstorps Idrottsförening.

 

Fotnot: en omstridd journalistisk metod (urspr Günter Wallraff) som tangerar annan undersökande journalistik, där reportern inte varit helt öppen med sitt syfte.

 

Vid pennan: Gun Dymling Faxheden

Foto: Kristina Eriksson

 

Loppis1501a

 

Loppis1505a

 

Loppis1504a

 

Loppis1507a

 

Loppis1509a

 

Loppis1511a 

 spacer  Loppis1519a spacer  Loppis1513a  spacer
   Loppis1510a   Loppis1518a   
   Loppis1517a   Loppis1502a