smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

INSTÄLLT
Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-21

Pågrund av Väder och blöta marker flyttas aktiviteten framåt.

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Smedstorps Byalag och Bygdegårdsförenings eldsjälar

2014-06-04

 

Smedstorp är en fantastisk by när det gäller det ideella arbetet. Väldigt många är engagerade, alla behövs. Några av eldsjälarna i Smedstorps Byalag och Bygdegårdsförening är Anna-Karin Edstrand, Kristin Skoog samt Ella Ingemansson som vi möter upp vid Medborgarhuset en fredagskväll. Det vankas fest i Medborgarhuset denna kväll och ungdomarna som håller i festen inför kvällen är där och fixar. Lokalen är väldigt mycket uthyrd och det ökar hela tiden, berättar Ella.

 

Ella sitter med i styrelsen sedan 2006 och är kassör i föreningen. Tidigare delade hon bokningarna med Ulla Nybjer, som är en av byns stora eldsjälar, men sedan årsskiftet har Ella denna uppgift på egen hand. När Ella engagerat berättar om allt hon gör i huset tänker man lite på en hustomte. Hon lämnar och hämtar nycklar till de som anordnar fester och ser till så att allt finns hemma från diskmedel till kaffefilter. Det kan även vara mycket samtal och mail som skall besvaras gällande lokalbokningen. Men hon tycker det är fantastiskt roligt och gör det med glädje. Förra året hade föreningen 50 stycken fullbetalda fester vilket om man slår ut det är ca en i veckan. 4 067 gäster var på dessa fester. Utöver detta kommer de mindre arrangemangen. Så visst är det en populär lokal att hyra.
Här hittar ni mer om lokalhyrorna: smedstorp.se/index.php/foreningslivet/byalaget

 

Anna-Karin är sedan 2009 med i styrelsen och fr.o.m. i år är hon vice ordförare. Utöver detta är hon, får man väl kalla det, byns lekledare. Tillsammans med andra frivilliga krafter i byn står hon bakom många av föreningens aktiviteter. Arrangemang som byalaget står bakom är bland annat julgransplundringen, där Leif Andersson gör ett stort jobb med att ordna sponsorer, vinster och gottepåsar till barnen. Det är också byavandring, sommarloppis, frukost på Gröne Plan, Smedstorps marknad (och i år även en hemvändardag), Österlen Lyser, julmarknad med grantändning, luciafirande samt nyårsfest. Frukostmötena på Gröne Plan är ett annat trevligt inslag. Ett par gånger under sommaren packar man sin egen frukostkorg och möts upp klockan 10.00 för att njuta av en god frukost i varandras sällskap.

 

Samma år som Anna-Karin blev även Kristin Skoog invald i styrelsen, och precis som Anna-Karin är det i de olika aktiviteterna man hittar Kristin. I år blev hon dessutom ordförande i föreningen vilket innebär att hålla i styrelsemötena och att vara det officiella "ansiktet utåt" åt föreningen.

 

Föreningen planerar flera nya aktiviteter för nästa år. 2015 kommer nämligen att bli ett speciellt år för kommunen då det är 150 år sedan det första tåget rullade genom Tomelilla. Kommunen har valt att låta hela året bli en enda stor fest och alla har möjlighet att skicka in ansökningar om projektbidrag för anordnande av olika arrangemang. Byalaget har redan skickat in flera ansökningar, och vill gärna att alla i byn som har kreativa idéer, och är villiga att arbeta för att genomföra dem, hör av sig till byalagets styrelse innan augusti. Det ska vara aktiviteter och arrangemang som stärker vi-känslan, gör oss stolta över vår by och är öppna för alla. Här läser ni mer om jubileumsåret 2015: www.tomelilla.se/uppleva-gora/jubileumsaret-2015/

 

Byalaget välkomnar även annars alla att komma med idéer samt att hjälpa till med att ro dem i land. Vid ett par årsmöten har man hört sig för vilka olika intressegrupper som skulle kunna komma igång vid sidan av den mycket aktiva gruppen som arbetar med Gårdlösaleden. Det finns personer som är intresserade av att arbeta med försköningen av byn (ta hand om våra gemensamma ytor och rabatter) men den gruppen har inte kommit igång ännu. Man kan själv välja hur mycket man vill hjälpa till. Om det är till ett specifikt arrangemang eller under fler tillfällen under året spelar ingen roll. Det viktiga för byn är att det hela tiden händer något, säger de tre unisont. Byn skall vara levande och då behöver man hjälp med att fullfölja de olika projekten. Ella, Anna-Karin och Kristin tycker alla att det är kul och givande att göra saker för Smedstorp, och de hoppas att några utav er som läser detta vill komma och hjälpa till inför och under aktiviteter – allt är välkommet. Det är bara att höra av sig till någon i byalagets styrelse!

 

Text: Tina Tengvert och Kristin Skoog
Foto: Kristina Eriksson

 

 

Byalaget

 

 

Byalaget01

 

 

Ella

 

 

Fixardag

 

 Julgran