smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Hjärtebarnsloppet,
en tur genom höstlandskapet

2013-10-12

 

Så är det då dax, det av Gael Joly initierade hjärtebarnsloppet. Ett evenemang där anmälningsavgiften oavkortat går till hjärtebarnsfonden. Banan är Gårdlösaleden, 12 km lång och det är inte utan fruktan jag som walraffande reporter antagit utmaningen att ta mig runt leden.
14.00 har de som valt att gå leden börjat, 15.00 skall vi som vill jogga lite lugnare starta och 15.30 börjar de snabbspringande människorna sitt race.
Strax före 15.00 anländer jag till klubbvillan i Smedstorp och det är full aktivitet, människor i snabba åtsittande löpbyxor som stretchar, en Gael Joly på strålande humör som far runt samt en hel hög med frivilliga som hjälper till. Inne i klubbstugan kokas det kaffe och surras, tävlingskänslan infinner sig direkt. Fast det inte är ett lopp med inriktning på att vinna, utan snarare deltaga, kommer man ändå på sig själv med tankarna: Uppvärmning, jag måste värma upp. Hinner bara springa 50 meter på löparbanan innan Gael kallar tillbaka mig, nu börjar det.

   --- >>>

Grinden vid idrottsplatsen fungerar som startlinje och så är vi iväg, jag tror vi är åtta löpare som ger sig av i motionsklassen. Passerar grindarna vid kohagen där Timmy och Simone agerar vägvisare/grindvakter och ger oss ut på motionsspåret. Gael som sprungit med stannar och tar ett par bilder av oss innan han återvänder till klubbstugan. That´s it, we are on our own, tänker jag när jag kikar tillbaka på en i fjärran försvinnande Gael. Längst fram springer två tjejer, tjej grön och tjej röd, och pratar med varandra under tiden de springer. Spring aldrig fortare än att du kan föra en normal konversation med din medlöpare tänker jag och tar rygg på tjejerna. En man med en app som talar ut senaste kilometertiden tar sig in mellan oss, last kilometer: five minutes, fifty seconds.
Ingen racerfart men det skall ju gå långsamt i början, så att man kan öka i slutet.
Vi tar oss över riksvägen och springer längs med grodreservatet innan vi tar höger ut på en grusväg i östlig riktning, Den engelska rösten ropar ut en ny kilometertid, hör inte mer än att det också börjar med five och det är väl okej. Strax därefter möter vi de första gående deltagarna som börjat från andra hållet, hur kan de ha kommit så här långt redan? Verkar mycket märkligt tycker jag, misstänker tjuvspring från deras sida. Tjej grön och tjej röd har slutat prata med varandra, det är allvar nu. Vi tar oss över stättan in i Listarumsåsens naturreservat och springer nu över boklöv och grusåsar. Vi möter ännu ett vandrande par och mannen i sällskapet utbrister när vi möts. Det är ju du! Aldrig mött honom innan men känner att det inte finns tid att förklara så jag håller med, ja, det är jag, innan jag löper vidare. Strax därefter RUSAR tjej grön och tjej röd fel när de missar en avtagsstig till höger, själv ser jag lite krita på marken och anar deras misstag. Ropar tillbaka dem men har nu skaffat mig ett försprång på ett tiotal meter, lokalkännedom kompenserar kondition tänker jag när jag nu i ledning sträcker ut. Lite längre fram möter vi den gode medborgaren Ola Johannisson som hjälper till med att bära en barnvagn genom skogen, glada tillrop utbyts och sedan far vi framåt igen. Passerar över landsvägen mellan Tunby och Smedstorp och tar oss in i den östra reservatsdelen. Vattnet i Listarumsån är grumligt efter nattens regnande och tjej röd svär när hon trampar i en komocka. Känner att man börjar bli trött och ser på klockan att vi nu sprungit i 45 minuter. Kommer fram till bivacken vid Högalid och vilken lycka, här har de vänliga människorna Melinda, Dina, Sara och Uros dukat upp med kaffe, kladdkaka, godis och vatten. Vi stannar och dricker vatten, kladdkakan ser lockande ut men när jag nämner att man borde äta en bit säger tjej grön att det är en dålig ide och så börjar vi springa igen. Mannen med den engelsktalande appen är inte med oss längre, sprang han förbi oss när vi drack vatten eller försvann han i reservatet? Springer förbi silverflickans grav när tjej röd plötsligt säger att hon skall " springa på lite", ökar stegfrekvensen och skaffar sig ett försprång på hundra meter. Inget att göra åt, nu är det trötta ben när vi passerar riksvägen och löper in mot Gårdlösa, för att därefter vända in mot Smedstorp. Ser på klockan att vi nu sprungit en timme men anar ljuset i tunneln. Kikar bakåt, orolig att någon från snabbspringande halvan skall löpa förbi en såhär i slutet men det ser tomt ut sånär som på Danielssons hästar. Känner mig väldigt modern när det blir lite "cityrunning" sista kilometern innan man stapplar i mål på idrottsplatsen och blir väl mottagen med saft och bullar. Fabian Rimfors presterade den bästa tiden på 54 minuter, dock efter sprungit över järnvägen två gånger vilket inte ingår i Gårdlösaleden, så det finns möjlighet nästa år att putsa tiden.
Människor anländer och alla ser mer eller mindre förstörda ut, som sig bör efter ett rejält motionspass.

Under tiden som löpningen pågick har det lottats ut priser till deltagarna och alla får dessutom en "goodie bag" innehållande lite smått och gott skänkta av välvilliga företag, bl a Nature-apoteket och N Sport i Tomelilla och Leif Handlare. Gun och Bertil hjälpte till att fixa och sälja t-shirtar, och hela familjen Jönsson/Andersson; Ann-Margret, Leif, Timmie och Simone, hade bakat jättegoda bullar som bjöds till fikat. Smedstorps IF lånade ut lokalen där de som inte sprang kunde hänga under tiden.
När Gael summerar dagen har 59 startavgifter betalats in och sparbössan som stått i lanthandeln tömts på pengar (den innehöll 1267 kronor!) vilket resulterat i cirka 8 000 kronor till hjärtebarnsfonden. Ett mycket bra resultat!
Ett lopp där alla var vinnare, stort tack till alla som hjälpte till under dagen.

(Det var ju ingen tävling, men det kanske bör nämnas att OM man vill springa på tid så kan man försöka klå Malin Doverholm som sprang rundan på 1:08:27).

Insamlingen fortsätter och för att se hur långt den har kommit så kan man enkelt klicka in på sidan och kolla, http://charitystorm.org/fundraisers/mal-venedig-marathon-under-3h40-hur-okat-motivatio/ och hos Leif Handlare är sparbössan redo för en omgång till!

 

Text Joakim Roswall

Foto Hanna Barck

gael.sonja.viggo

 Gael och Sonja med sonen Viggo

 

P1020409

 Start 14:00 för de som valt att gå

 

P1020413

 Start 15:00, här startar joggarna

 

P1020420

 Start 15:30, de lite snabbare löparna

 

P1020406

 Här fixas det med ”goodie bag” till

 deltagarna