smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

INSTÄLLT
Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-21

Pågrund av Väder och blöta marker flyttas aktiviteten framåt.

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

ORDNING OCH REDA PENGAR PÅ FREDA

2012-01-20

 

”För över summan till ruta 54 om det inte finns en förtryckt summa i det gula fältet som då ska läggas ihop med den summa du beräknat, och totalbeloppet fyllas i ruta 84. Om negativt resultat ska beloppet skrivas i ruta 81 efter gjorda avdrag redovisade i ruta 67 som också redovisas i ruta 53 på blanketten SKV 78.”

 

Det flesta har vid det här laget svettdroppar i pannan, adrenalinkänningar, ångest och en stirrande lätt panisk blick – ja, en deklarationsblankett kan driva fram de mest förunderliga beteenden och känslor hos vanliga dödliga. De numrerade rutorna, alla begreppen, antalet blanketter. Vad är Dantes inferno mot detta? Blaha, blaha. Men så finns det personer med ett inre lugn och väl utvecklat sinne för de ekonomiska finesserna och blanketternas vindlingar. Inger Lundmark, redovisningskonsult i Smedstorp, är en av dem. ”Det ligger nog i generna”, säger Inger, som är barnbarn till en postmästarinna, och har en mor som sysslade med ekonomi. Att mormor var postmästare var nog så ovanligt och visar på påbrå av sällsynt slag. Så Inger beskriver sig som en kreativ siffermänniska, egenskaper som kommer väl till pass, och gör att tillvaron bland den till synes oändliga mängden pärmar fyllda med blanketter inte stressar.

 

Inger har verkligen funnit sitt område, och förutom det dagliga arbetet med redovisning så har hon skrivit en bok i ämnet bokföring och undervisat i detsamma. Erfarenheten av att undervisa, tycker Inger, var extra rolig. Elevgruppen var rejält blandad med allt från egenföretagare med små firmor till före detta Handelshögskolestuderande, som behövde lära sig ekonomins grunder. En rolig tid kryddad med alla pedagogers främsta godbit – att få höra ett ”aha” från elever, som kommit till insikt.

 

Alla kundmöten tillhör yrkets mest givande del. Inger Lundmark har klienter över hela landet nästan, så mycket kontakt sker via internet, men en del finns i Skåne. Den stora blandningen med allt från konsthantverkare till större företag med många anställda ger variationer i mötena och i den ekonomiska hanteringen. Mångfalden ger en spännande insikt i olika branschers förutsättningar och världar. Kundernas varierande kunskap om och intresse av ekonomi ger Inger ytterligare möjlighet att utveckla sin pedagogiska talang. Allt för få vet vad de bör veta om ekonomi, enligt Inger.

 

Inger har till sin hjälp i företaget, Borrbybon Eva Benarba. Ett par dagar i veckan finns hon på kontoret, och än mer under högsäsong. Det är ju en bransch med toppar och dalar, och kring månadsskiften, årsdito och i deklarationstider då arbetar de båda för högtryck. Ett effektivt team.

 

Under den mindre intensiva perioden klappar Ingers hjärta för det andra stora intresset – trädgården. Så från april till september är det jord under naglarna och full aktivitet av annat slag som gäller. GARDENinger är då centrum i Ingers värld. Men det finns en del i hjärtat kvar, som är väl ockuperat av Arthur, med tilläggsnamnet Wild & Crazy. Denne charmör håller Inger aktiv såväl inomhus som utomhus, och konkurrerar starkt om platsen som företagets ledare genom att lägga huvudet på sned, titta under lugg med sina vackra bruna ögon, och förväntansfullt vifta på svansen. Är man Cairnterrier så är man, och då vet man vad man vill. Men det vet man också om man heter Inger och är redovisningskonsult i Smedstorp, så erfarenheten vinner över svansviftningen och kontorets chef är och förblir Inger.

 

Text Moca Odesjö Foto Kristina Eriksson

 

 

 

Inger Lundmark

 

Inger och medarbetare Eva Benarba

 

Inger med ögonstenen Artur