smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

INSTÄLLT
Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-21

Pågrund av Väder och blöta marker flyttas aktiviteten framåt.

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Tidlösa tingens tillhåll

2012-03-18

 

Hökarns antikhandel i Smedstorp är en plats som kräver tid. Ett härligt tillhåll för den nyfikne, och köpsugne. Risken är stor att man där lära sig något om gårdagens vardag genom allsköns bruksföremål med historia. Hökarn själv, Lars Öhman har fått sakletarens och samlarens själ genom modersmjölken. Hans mor och mormor var goda samlare och sedan barnsben har Lars följt med på marknader och på auktioner. Hans privata ärvda samling av vackra silverdosor vittnar om moderns känsla för det sköna. Lars entusiasm och fascination inför allt som finns i antikhandeln går inte att ta miste på. Militärpluntor från förr förra seklet delar utrymme med stora rejäla lås och pistoler, värdiga en duellant eller en lantfiskal på uppdrag. Man reser lätt in i fantasins värld bland kartor över världen, stora vackra båtmodeller, 100åriga vettar, ljusstakar av alla storlekar och format, Ekeby gods, Strindbergslampor, Höganäskrus, gamla redskap, vackra snapsglas och franska slaktarkrokar. Det finns dock ett påtagligt marint inslag i Lars Öhmans utbud, båtattiraljer med saltstänkt patina och kraft att frammana bilder av ett hårt liv på vackra gamla träskutor. Sinar fantasin kan den fina samlingen av gamla skolplanscher hjälpa till att skapa ordning – en svunnen tids bilder av historien och vetenskapen. Illustrativa, dekorativa och såväl roliga som vackra bilder av sådant som är värt att veta; Däggdjurens skelett, Döbeln vid Jutas, urdjurens värld, Jesu Golgatavandring. Det mesta finns illustrerat.   Då Lars Öhman inte ägnar sig åt antikhandeln och jakt på fler saker, tar musiken och tecknandet upp hans tid. Jazzen är precis som sakletandet en del av blodet, som pulserar i Lars Öhman. Trots ett helt livs musicerande krävs det ändå daglig övning för att vara i form och på den nivå, som han själv önskar. Kommen från en konstnärsfamilj är det inte underligt att pennan och ritkolet är en annan del av Lars Öhmans liv. Han valde att stanna vid tecknandet, och har haft ett antal utställningar. Vackra bruksföremål som vittnar om gott hantverk och spännande historia, musik och tecknande – det finns en klar röd tråd genom Lars Öhmans liv, som är intressant att ta del av. Det ska också sägas – han säljer jungfrur, den där Hökarn. Är detta moraliskt försvarbart, frågar sig vän av ordning? Kan man göra rut-avdrag efter ett inköp frågar sig kanske den ekonomiske?  Vad katten är en ”jungfru”? frågar sig den nyfikne. Svaren finns i Hökarns antikhandel, så gör ett besök. Öppet är det under påsken, samt under lördagar på sommaren. Passar inte dessa tider så slå en signal, så kan låset vridas om och porten öppnas till denna tingfyllda oas.  Avtalad tid ordnas genom samtal till telefon: 0708- 86 39 70, där Lars ”Hökarn” Öhman svarar.