smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

INSTÄLLT
Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-21

Pågrund av Väder och blöta marker flyttas aktiviteten framåt.

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Pys in - Smedstorps nya företag

2012-06-10

 

Det bästa teamet består av medlemmar som kompletterar varandra, bidrar med olika infallsvinklar och erfarenheter, har respekt för varandra, har humor och kan skratta tillsammans.  Trafikskoleduon Madde och Carina Persson är ett sådant samspelt team, som i såväl tal som i handling bildar en väl fungerande helhet. Att de är mor och dotter, som har samma intresse försämrar ju ingenting.

 

 

Madde, som närt en dröm sedan barnsben om att gå i mammas fotspår och bli trafikskollärare har nu tagit steget fullt ut och öppnat en egen trafikskola.  Målet, som hägrat länge, har nu blivit till verklighet vid Lillens bilverkstad, lämpligt nära busshållplatsen. Perfekt för de blivande trafikskoleleverna, som från kringliggande byar och samhällen kan ta bussen ända fram. I de nyrenoverade lokalerna finns en stor lektionssal för teoriundervisning. Lektionsmaterial, datorer och allt annat som krävs finns på plats. Här ska inte bara körkortsaspiranterna samlas utan även de personer, som går en handledarkurs på 3 timmar, som är obligatorisk, om man vill övningsköra med sin dotter eller son.

 

Att köra bil är en sak - att läsa teori en helt annan, speciellt då man är dyslektiker. Carina, som länge varit intresserad av området har specialiserat sig på att arbeta med personer, som har vad som kallas läs- och skrivsvårigheter. En stor grupp i vårt samhälle, vilka har klara handikapp i inlärningssituationer och då de ska genomföra tester. Intelligensen är det inget fel på men läsningen tar längre tid, vilket ställer till det då slutprov ska göras. Men Carina bidrar med extra hjälp till dem som behöver, och hon ser till att få tillstånd till längre skrivtider. Om det inte fungerar med skrivningen kan teoriprovet få göras muntligt. En annan inriktning, som Carina har som trafikskollärare, är undervisning för bilskoleelever, som har ADHD eller Asperger. Två olika, främst socialt handikappande, tillstånd, som kräver en kunskap och pedagogik av trafikskolläraren, som inte alla inom yrket besitter.

 

Madde betonar hur viktigt det är att en körskola även finns på landsbygden. Hon ser det som en väsentlig del av den service, som även icke-stadsbor bör få del av. Idag är det ju också flest 18 åringar på landsbygden, som tar körkort. I städerna tycks ungdomarna vänta tills de är klara med studierna. Behovet av att ha körkort i staden är ju inte heller lika stort, som på landsbygden, eftersom alternativa färdmedel erbjuds där.

 

Madde har en spänd förväntan inför sitt nya liv som ägare av en trafikskola, och hon erkänner leende att det är roligt. Jätte roligt! Madde har för att fira den nya trafikskolans ankomst till Smedstorp erbjudanden om två extra billiga startpaket under juni månad. De olika paketen innehåller körlektioner, material, teorilektioner och webtester, så kallade teorikoder. Så passa på alla ni som går i körkortstankar - att gå i körskola i Smedstorp hos Madde och Carina innebär att ni får lektioner av två erfarna, seriösa och humoristiska lärare, och vad kan vara bättre som start på ett liv som bilförare.

Trafikskolan "Pys In" och Madde nås på telefon 0736 – 508950. Madde svarar gärna på frågor om körkortslektioner, handledarundervisning och bokningar av tider.

 

 

Trafikskolan Pys In, senaste tillskottet i Smedstorps näringsliv

 

Madde i trafikskolans övningsbil

 

 

Carina i den nyrenoverade teorisalen 

 

Bildspel

 

trafikskolan-1
trafikskolan-2
trafikskolan-3
trafikskolan-4
trafikskolan-5
trafikskolan-6