smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

INSTÄLLT
Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-21

Pågrund av Väder och blöta marker flyttas aktiviteten framåt.

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Taggade debutanter

2011-02-08 

 

Sporthallen i Onslunda var proppful i lördags, då Tomelilla Kommunmästerskap var på gång. Inga problem med svikande supportrar här inte. Tvärtom. Mammor och pappor, mor och – farföräldrar, syskon i alla storlekar var minst lika uppspelta och entusiastiska som tävlingsdeltagarna. Åskådarna peppade sig med korv och kaffe under tiden spelarna värmde upp på plan. Spring, vinkningar till mamma, någon kullerbytta, problem med nedhasade strumpor och benskydd på glid, samt prat med spelarkompisarna. Taktiksnack? Analys av motståndarna? Ingen vet. 

 

Matcherna, som spelas i 13 minuter med lag på fyra utespelare och en målvakt plus fyra avbytare hade organiserats av Brösarp i år. Ett intensivt arbete av avancerad logistisk art, 60 lag deltar och inalles 540 spelare. De tävlande är i grupper från 5–15 år. En del lag är mixade med såväl pojkar som flickor. De yngsta grupperna 5-9 år spelar för äran, målens antal är inte viktiga. Vinnaren blir hyllad genom hurra rop från förlorarna och alla deltagare får en plakett. 10 år och uppåt spelar ”riktiga” matcher och en vinnare koras i varje åldersgrupp. 

 

Smedstorps debutanter spelade i P8 lag. En glad samling med energi, som ledarna Maria och Rickard försökte kanalisera. Härliga ungar, som analyserade sin nyspelade match mot de mer erfarna Lunnarp spelarna, som vann, såhär: ”Det var jättekul. Dom vann Vi ska snart spela igen”. Övrig detaljerad analys var överflödig, observera att det finns en lärdom i detta. 


Bland Smedstorpsspelarna finns det en del med en proffskarriär i sikte, men där finns också drömmen om att köra cement och att få barn. Det här med ”att spela är kul ibland, sparka är roligt men dribbla är inge roligt”. Det är inte heller så kul när de andra gör mål, trots att målvakten är på hugget och tuff.

Laget består av Erik, Elias, Wilmer, Liam C, Timmie, Celina ,Olivia, Erika, Herman, Liam och Roy. Ett uppspelt glatt lag, som i pausen berättade om livet som tävlande fotbollsspelare. ”Det är första gången förstår du och då blir man jättenervös. Det är jobbigt att vara nervös för då liksom kittlar det konstigt i magen, men det går över när man sparkar bollen. Vidare berättade de om att det gör ont att ramla fastän man har benskydd, och att springa jättefort är det viktigaste. Å så att det blir dumt när man ska sparka och nån annan tar bollen! Man blir ledsen då, för jag hade ju tänkt sparka den! Men det är kul också och svårt, förstår du. Det är inte så lätt för alla vill ju sparka och man måste skynda sig. Å planen är jättestor. Man springer långt, mycket mer än hemma.” 

 

Timmie, som var den i laget, som bäst insett fördelen med att hållas sig väl med media, demonstrerade sin snabbhet med ett 6 meters löp. Det gick jättefort! enligt hans egen expertisbedömning, och vem är jag att säga något annat? Men loppet ledde till benskyddsproblem, som behövde åtgärdas. Å kli på ryggen ”Det får du göra så skriver jag mitt namn på ditt papper”. Sagt och gjort, benskydden fixades, ryggen kliades och jag fick en autograf. ”Den kan bli värdefull en dag”, sa tränaren Rickard. ”Spara den”. Ja, kanske blir det en dyrgrip en dag. Men det som känns riktigt värdefullt är allt arbete, som läggs ner av tränare och organisatörer för att ordna dessa aktiviteter för barnen, dels detta mästerskap men också det vanliga arbetet på hemmaplan. En eloge till dem och till Smedstorps spelare, som kämpade för allt vad benskydden höll. 

 

Text Moca Odesjö

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

barnfotboll 8

 

barnfotboll 9

 

barnfotboll 2

 

barnfotboll 10

 

 barnfotboll 1    barnfotboll 3 

 

 barnfotboll 6    barnfotboll 7 

 

 barnfotboll 5