smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

INSTÄLLT
Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-21

Pågrund av Väder och blöta marker flyttas aktiviteten framåt.

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Bråk uppåt väggarna i Smedstorpsskolan

2011-04-10

 

Tragglat och rabblat, övat och suddat, suckat och pustat – ja, det har många av oss gjort på matematiklektionerna i forna tiders skola. Idag är det annorlunda. Härligt annorlunda! Man klipper och klistrar, ritar och målar, slöjdar och syr, stegar och hoppar – allt i matematikens namn. För matte är något man ska förstå, inte bara skriva som siffror på ett rutat papper. Kuber och rektanglar, prismor och koner, cylindrar och cirklar är geometriska former och kroppar att se, känna och vrida på och tala om. Sen, först sen, räknar man. Smedstorpsskolan har fått, under det pågående läsåret, projektpengar till matematik från Skolverket. Syftet har varit att utveckla pedagogiken genom pedagogiska möten och utbildningar för såväl lärare som föräldrar, införskaffa och ta fram arbetsmaterial. Ska föräldrarna utbildas!!! undrar vän av ordning genast. Det är ju inget obligatoriskt precis, men en god hjälp för eleverna, och ett trevligt sätt att tillsammans med andra föräldrar och barn lära sig något nytt. För det är lite annat. Nu är det ju inte så att svaren på frågorna blivit annorlunda sen föräldrar generationen gick i skolan men vägen dit är inte riktigt den samma. Och det är roligare nu. Nu sitter färggranna bråktal på väggarna. 


Familjekväll på skolan görs för alla årskurser och ger barnen chansen att visa vad de sysslar med, och föräldrar och far- och morföräldrar får pröva på de nya sätten att tänka och ha roligt kring matematiken. Ingrid Ahnelöv är den entusiastiska projektledare som lett matteprojektet. Stolt över vad skolan åstadkommit och elevernas framsteg, men besviken över att det inte blir mer pengar. Men Ingrid har tillsammans med sina kollegor tagit fram en gedigen materialbank för matematiken, som är en god hjälp för lärarna i alla årskurser. Och satsningen har gett resultat inte bara i kvantiteten arbetsmaterial och pedagogisk utveckling utan i barnens kunskap, vilket ju är det primära målet. Från ett resultat på cirka 50 procent godkända på nationella proven till knappt 70 procent. Det är en mycket god utveckling! Men det går ju att bli än bättre på att förstå, kommunicera och lösa problem i matematikens värld. Och skolans lärare arbetar vidare med att vända de negativa attityderna kring matematiken och skapa förutsättningarna för att öka förståelsen.
Och visst är eleverna duktiga. I år har Smedstorpsskolan två elever som utmärkt sig i den internationella Kängurutävlingen där 40 länder deltar med inalles 6 miljoner elever. Otroligt många, kort sagt. Den 7 april fick Annika Areskoug och Niklas Blohm och tio elever från andra skolor i kommunen, diplom utdelat av Ann-Margreth Månsson, skolutvecklare i Tomelilla. Hurra för Annika och Niklas!

 

 Skolan12a

Niklas Blom och Annika Areskoug

 

Den 16 maj är det Utematte för föräldrar och anhöriga till barnen i skolan. Det gäller alla årskursernas föräldrar, som då får alla chansen att lära hur blommor och blader, kottar och vägar, grenar och gräsmattor kan användas för att öka kunskapen och förståelsen för matematiken. Den gode Einstein, som ju hade koll på matematiken sa” Allt ska göras så enkelt som möjligt – men inte enklare” och den vägen går skolans lärare då de låter matematiken starta i det konkreta för att öka förståelsen därpå bli abstrakt. Så ta chansen och lär matematik på nytt. ”Den som aldrig gjort ett misstag - har aldrig prövat något nytt.” sa Einstein också. Utav misstagen lär man, sa någon annan klok person. Så kom och gör misstag och lär.

 

Text Moca Odesjö

 

Skolan01a Skolan14a


Foto Kristina Eriksson

 

 

 

Skolan02a

  Ingrid Ahnelöv

 

Skolan06a

  Kimmie, Eva och Johan Bohme

 

Skolan07a

Ingrid, Joel och Rami

 

Skolan05a

 

Skolan03a