smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

INSTÄLLT
Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-21

Pågrund av Väder och blöta marker flyttas aktiviteten framåt.

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Det är en riktigt duktig påg

2011-10-08

 

Omdömet kommer från Smedstorpsbor och gäller Mårten Andersson, en Borrbypåg med fotboll i sinnet och humor i blicken. En kille, eller man, ska man kanske säga, om den 40 årige tränaren, som efter en säsong med Smedstorps if, kan stoltsera med att målet är nått; flytten upp till division 6. Det var dit de skulle och det var dit de kom. Men vägen har inte varit lätt, skador i laget och mycket jobb för att få tekniken, och det rätta spelet på plats. Steget att bli tränare var större än Mårten insåg från början, men med Joakim Fritzson som assisterande tränare har jobbet varit mer än givande. Deras partnerskap på tränarbänken har varit gott, och det är med sorg Mårten konstaterar att Joakim nu går till Tomelilla för att bli aktiv spelare igen.

 

Fotboll03a

 

Mårten Andersson är inte en tränare som vrålar och pekar med hela handen. Hans tränarfilosofi bygger på helt andra attityder, och på en medkännande vetskap om att spelarna finns i laget för att de tycker det är kul. Det är ett fritidsintresse, som ska passa in i det övriga livet med familj, arbete och sociala aktiviteter. Kraven blir helt andra än de man kan ställa på spelare i högre divisioner. Men Smedstorps if:s spelare står klart pall för tuff träning, och satsar helhjärtat då de är på planen. Mårten är stolt över sitt lag och gör utan tvekan tummen upp för sin tid som tränare. Det har varit roligt, hårt och tidskrävande, för tränarens uppgift är inte bara att vara på träningspassen två gånger i veckan, och på matcherna. Det verkliga jobbet sker utanför fortbollsplanen, då träningen ska läggas upp, övningar tänkas ut som utvecklar laget såväl som enskild spelare, och därtill det avgörande arbetet att plocka ihop rätt spelare inför matcherna. Mårtens filosofi som bygger på dialog med spelarna, kunskap om var och en av dem, anpassning till gruppen och krav på rätt nivå, utifrån just detta lagets förmågor och gränser, har givit resultat. Lagets goda sammanhållning, som är en av deras främsta styrkor månar han extra om, och gör allt för att bevara. Bland spelarna sätter man Mårten högt; ”Han har en god blick för vad laget behöver och han är bra på att ytterligare stärka våra fördelar”. ”Det är en bra kille och han tänker alltid på det bästa för oss.” Ja, Mårten Andersson är ett gott föredöme i en tid då fotbollen har det svårt. Återväxten bland spelarna är svag. Småknattar finns det, men bland tonåringarna saknas spelare. Det verkar vara som allt annat är viktigare, och inte som då Mårten själv växte upp och idrotten var nummer ett på listan av livets nödvändigheter. Innan hans hälsenor gav vika så var det fotbollen, som dominerade men även andra bollsporter som innebandy och bordtennis har funnits i hans aktiva liv. Idag händer det, om än mycket sällan, att han svingar en golfklubba eller så får han hoppa in som spelare i B-laget då det saknas spelare. Mårten Andersson är en engagerad, ödmjuk tränare, som har en önskan – att Smedstorps if kan få än mer stöttning. Pengar behövs till allt, klubblokal, elektricitet, domare – ja, allt. Så bästa Smedstorpsbor, handla på loppisen, gå på matcherna och pusha på ungarna så att de börjar spela fotboll och ser till att Smedstorps if får den återväxt, som så väl behövs för framtiden!


Det måste väl sägas också att Mårten vid sidan om att vara Smedstorps if:are är AIK:are. Ja, ja så är det, men även solen har ju sina fläckar. /Moca Odesjö (gaisare)

 

 

 

Fotboll01a

 

Fotboll05a

 

Fotboll09a

 

Fotboll11a