smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Whendays, Rock killarna från Österlen

2010-02-25

Efter mörkrets inbrott.

 

Man kan säga att de är som vampyrer, fast liksom tvärtom, men ändå inte. På dagarna märks inget, allt är helt normalt. De är på sina arbetsplatser, åker hem, hämtar barn på dagis, lagar mat, skottar snö och verkar som helt vanliga pappor på Österlen men, men… det finns en annan sida. En förvandling som inträder varje onsdagskväll och ofta på helgerna. De vanliga killarna byter skepnad. Till det yttre likadana, inga vampyriska slängkappor här inte, men gitarrer, trummor, bas och andra instrument samt en röst tillhörande Kim Persson utgör omvandlingen och ”We´re going crazy and we´re going today, here we go. Rockin´ all over the world”. De suger inte blod men får blod att gunga, fyllt av sågrock, melodisk pop och de så kallade gamla rockgodingarna. Whendays har uppstått.


Whendays slår till lite varstans på Österlen, och ingen går säker ens på dagen för de kan komma via radion med någon av sina egna låtar. De definierar sig dock som ett coverband, det vill säga spelar andras låtar och bredden är påtaglig. Elton John, Elvis, Metalica, John Fogerty, Queen, Springsteen – ja, det finns något för varje blodgrupp. 


Sven-Bertil ”Berra” Persson, Richard Norrman, Kim Persson, Magnus Norrman och smedstorparen Jonas Andersson är Whendays. Österlenare, som hade sin första spelning på en privat fest i Hannas. Ett gig som gav kraftig mersmak. En dröm som förverkligats. Som Jonas säger så är känslan av att stå på scen lik den som idrottaren känner inför en tävling, koncentrationen, adrenalinet som far runt, hjärtat som pumpar rejält - en härlig kick, som är helt klart beroendeframkallande och kräver mer. 


Kim Persson är den i Whendays som musicerar på heltid. Han är också textskrivaren till bandets egna låtar . Två har de spelat in. Kim är en central gestalt genom sin sångröst, en talang som de andra inte anser sig kunna skriva om på sina CV. Musikintresse har samtliga dock alltid haft och förmågan att utvecklas och gå vidare med sitt spelande på gamla eller nya instrument. Jonas startade med piano men insåg snabbt att en bas vad det som egentligen behövdes. Och så fick det bli efter en period av intensivt övande.


Whendays styrka ligger i blandningen av låtar som hämtats från pop- och rockvärlden, olikheterna inom bandet i personligheter och tycke, och att de har kul ihop. Verkligt kul ihop, och det är det som smittar publiken. En scennärvaro med kraft och glädje påverkar, och publiken får lätt Whendays i blodet. Vampyriskt smart. 2007 vann de en rocktävling på Tingvalla och sedan dess har det rullat än fortare på med spelningar på klubbar och privata fester. Smedstorpsbadets Jubileum, ungdomsfester i Medborgarhuset m.m har fyllt på spelglädjen. Och mer blir det, för precis som för idrottare så är personlig framgång med större utmaningar det som lockar mest för Whendays. För var år så har ribban höjts och drömmen är att det ska fortsätta så. Daglivet med jobb och familj sätter gränser, men inom dem kan nya spelningar på större scener och nya musikaliska mål finna sitt utrymme. I sommar blir det bland annat Sommarnatta på Tingvalla och Ystad Kalaset, två fina tillfällen att få uppleva Whendays. Om det inte passar då, så besök deras hemsida och lyssna. Eller ordna en fest där de spelar. Eller ett bröllop. För Rock´n Roll med coverbandet Whendays is here to stay. 

 

Text: Moca Odesjö
Foto: Kristina Eriksson

 

 

whenday 1

  Jonas Andersson berättar om livet med ...

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  ... Whenday

 

whenday 10   Publikens jubel

 

whenday 9

  Rock killarna på scen

 

whenday 11

  Jonas Andersson in action