smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Upprop Gårdlösaleden!

2022-05-16

Kom och hjälp till med underhållsarbete utmed Gårdlösa Natur och kulturled. 
Målningsarbete, Förbättring av stolpar stätter bivacker. 
Röjningsarbete, Röjsåg grensåg sekatörer

MÖT Upp!!

Samling vid Medborgarhuset Söndag 22 maj  kl. 10.00

Frågor, ring 
Mattias 073-931 13 15, 
Per-Åke  070-880 38 40, 
Berit  076-849 53 19.

 

Arkeologisk exkursion

se mitt spalten>>>, längre nyhets-texter/injudan hamna där i bland

 

Boule

2022-05-05

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intreserade är välkomna att delta.

 

Frukostmöte på Alnabjers

2022-04-28


För att öka gemenskapen i Smedstorp med omnejd. Så välkomnas alla till frukostmöte på Alnabjers backe i Gårdlösa den 7/5 klockan 10.00.

alnagjer Packa din egen kaffekorg med något gott i, sittdyna/filt och ett glatt humör så fikar vi tillsammans i det gröna och lär känna varandra, vår fantastiska by och natur.

transport

Tycker du att det är för långt att gå? Inga problem, Christer möter upp med sin traktor och vagn vid lanthandeln klockan 9.45

Väl mött från Byalaget!

Majbål

2022-04-25

Valborgsmässoafton 30/4 firas i Gröneplan 20.00.

Det blir skönsång, vårtal och korvförsäljning.

Välkomna hälsar Byalaget

 

VINNARE
Konstpromenaden

2022-04-21

Nedan de fem vinnarna som drogs bland alla promenadkort efter Konst i Smedstorp under påsken. 

  • Pia Fält Andersson
  • Nils Johansson
  • Anders Nilsson
  • Åke Svensson
  • Staffan Lindeberg

 

Ridleden

2022-04-06

Information efterlyses för en fylligare presentation här på hemsidan. Läs mer här >>> 

Tänk på att
det är förbjudet att rida i anlagda motionspår enligt komunens ordnigs stadgar pargraf 21. 

 

Promenader

2022-03-21

Torsdagar kl. 14.00 Träffas vi vid Medborgarhuset, väljer olika promenadstråk efter önskemål.

Med eller utan hjälpmedel, Stavar, rullator mm.

Start Den 24 Mars
Möt upp!
Hälsar Berit o Ann-Christin

 

Cirkelträning

2022-02-20

Äntligen är vi igång igen med CIRKELTRÄNING.
Vuxen gruppen tisdagar kl. 19- 20
Hjärtligt Välkommen att gympa med oss i Skolans Gymnastiksal.
Smedstorps Kv. Gymnastikklubb
För mer info 0708-405534 

 

Biblioteket vt-22

2022-02-17

Biblioteket presentera >>>
justerade öppettiderna och vårens aktiviteter

- Arkelogi Exkursion för vuxna.

Bio mm. för barnen:

- 21/2 10:00 Lyssna & Pyssla med deckartema

- Tisdag 22/2 13:00 Skrivarverkstad och Novelltävling!

- Lördag 26/2 13:00
  Bio, Apststjärnan 

mars - april se >>>

Obs! Glöm inte att anmäla dig 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARKIVERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

En kväll på cirkus i Smedstorp

2010-09-04 

 

Den förste september var en riktig karamelldag. Ni vet, en sådan där dag, som minnet suger på då vinterns vindar viner kring knuten. Strålande sol och hög klar luft. En underbar sensommardag, perfekt att avslutas på cirkus. Och turen förde med sig att just denna dag var det dags för Circus Bambinos årliga besök i Smedstorp, och de biljetter som inte sålts i Lanthandeln gick åt i entrén till cirkusen. Intresset var stort med andra ord för denna familjecikus.

Väl inne fyllde en doft av popcorn och spunnet socker, samt en förväntansfylld stämning cirkustältet. Skratt, varma hälsningar och allmänt trevlig anda präglade de drygt 100-talet församlade smedstorpsborna. Barnen var många, pappor fanns det också gott om, och allas försök att få det spunna sockret att förbli på sin pinne var som en inledande uppvisning i god balanskonst, om något. 

 

Föreställning kan börja. Musiken spelar, konferenciern hälsar alla välkomna men avbryts bryskt av clownen Bambino och hans assistent Charlie. Denne cirkusens okrönte kung med sitt glada leende, enkla clownerier och kvicka repliker får snabbt med sig barnen. Deras kommentarer, unisona dialog med Bambino och uppspelta skratt visar att traditionellt clowneri har sin plats även i vår tid. Då Bambino låter dem själva får prova på att balansera en snurrande boll på fingret är koncentrationen hög och stoltheten på plats. Titta jag kan! Jag fick också försöka! Följt av en snabb blick mot föräldern för att få ytterligare förstärkning av bravaden. Men då clownen förföljs av den stora gorillan, och skrämmer honom rejält, då åker en och annan tumme in i munnen på de minsta, och de sjunker djupare in i mammas famn. De något äldre ungarna försöker dock få Bambino att förstå att han är förföljd. Än spelar de med honom på hans sida och än lockas de att ta en annan ställning. Skickligt får Bambino barnen att engagera sig. Han låter också en del skämt riktas till de vuxna, som även de lockas till en del goda skratt. 

 

Flickorna i familjen genomför jonglör nummer och rockringsuppvisning. Det senare avslutas med 25 ringar! Allt är inte perfekt men publiken är välvillig och den goda stämningen påverkas inte av några tappade bollar eller rockringar som far åt fel håll.

Cirkus Bambinos samtliga familjemedlemmar; mamma, pappa och de sex barnen Jean Claude, Viviane, Saskia, Leon, Kevin och minsting Steven 6 år samt kusinen Jessica deltar alla i föreställningen. De äldres scenvana märks medan de yngsta ännu har kvar lite blyghet och osäkerhet inför sina uppgifter. Med stöd från sina föräldrar genomför de dressyrnummer med ponnies och utför akrobatik. När pappa i familjen lämnat clownkostymen omvandlas han till knivkastaren, lassotrixaren och balanskonstnären Lothar, och mamma som är ”kom fram och talare” får utstå att bli infångad i lassot och bli den figur kring, vilken knivarna kastas. Ett väl inövat tempo, en föreställning och ett kringarbete med försäljning, iordningställande och mycket bärande, som familjens alla medlemmar har sin del i. 

 

Efter en föreställning som engagerat, och en paus då ponnyridning för de minsta stod på programmet samt inköp av än mer popcorn och socker, gick en nöjd publik ut i den vackra septemberkvällen. 75 åriga Karin, som nu varit på sin absolut första men kanske inte sista cirkusföreställning, hade roats och mådde bra. ”Man är som de små glyttarna” var hennes sammanfattande recension.

 

 

Text Moca Odesjö
Foto Kristina Eriksson

 

 

 

cirkus6

 

cirkus8

 

cirkus3

 

cirkus13

 

cirkus1

 

cirkus5