smedstorp se

Hjärtloppet på Gårdlösaleden

 2013-09-21

 

Varje dag drabbas tre familjer i Sverige av beskedet att deras barn har ett medfött hjärtfel.

 

För två år sedan var familjen Joly/Eliasson en av dem.

 

Gael Joly, Sonja Eliasson och lille Viggo har bott i Smedstorp i ett par år. Viggo föddes med ett allvarligt hjärtfel och har redan opererats tre gånger, snart är det dags för den fjärde och förhoppningsvis sista under en lång tid framöver. Efter operationerna har familjen fått tillbringa lång tid, ibland flera månader, i sträck på sjukhus.

 

Pappa Gael insåg att för att hålla sig så frisk som möjligt under Viggos infektionskänsliga perioder och för att orka med alla sjukhusvistelser så behövde han börja röra på sig - Gael började springa! Nu har han sprungit i ett år (nej, inte konstant) och anmält sig till ett maraton i Venedig.

 

Familjen har under Viggos uppväxt fått mycket hjälp av bland annat Hjärtebarnsfonden, en fond som hjälper hjärtsjuka barn och deras familjer till ett bättre liv med sammankomster, lägerverksamhet och andra aktiviteter. Fonden ger också bidrag till forskning och utveckling av vården kring barns hjärtfel. Nu har Gael bestämt sig för att ge något tillbaka till dem, och genom en insamling försöka få människor att skänka en krona per sprungen meter samla ihop 42 195 kronor, som går direkt till fonden.

 

I skrivande stund har han lyckats samla ihop 14 019 kronor, och den 5e oktober är det dags för lite extra rassel till kassan, då är det nämligen dags för Hjärtebarnsloppet på Gårdlösaleden! Läs mer om loppet på affischen. Till loppet behövs också funktionärer, kanske ett par bullbakare, en vägvisare... Hör av er till Gael eller Sonja om ni vill hjälpa Gael med sin insamling. Hjärtefonden är ideell och alla pengarna kommer de hjärtsjuka barnen och deras familjer tillgodo!

 

Kolla in länken om du vill skänka eller se hur mycket pengar som samlats in:
http://charitystorm.org/fundraisers/mal-venedig-marathon-under-3h40-hur-okat-motivatio/

 

Om du inte har tillgång till dator, eller möjligheten att betala via den,och ändå vill hjälpa till så har Ewa-Lena satt upp en insamlingsbössa i affären, Leif Handlare.

 

hjärtebarnsloppet