smedstorp se

Dubai-frisör

2017-07-01

 

För den som missat det så har vi nu fått en ny frisör i byn! Hashim Al-Sarray har flyttat hit med sin fru och tre barn från Simrishamn där de bott de senaste åren.

 

En dag i juni knackade jag på hos Dubai-frisör för att få mitt knastertorra hår klippt. Jag är en usel människa och går inte till frisören förrån håret är så sprött så att det knappt går att kamma…jag fick sitta och skämmas ett tag medan Hashim artigt försökte reda ut mina ihoptrasslade toppar… Efter en kopp kaffe och en utredning av det värsta trasslet så började jag fråga ut Hashim om hans liv, bakgrunden till salongsnamnet, hans familj och skillnader mellan lilla lilla Smedstorp och det tremiljonersmyllrande Dubai. 

 

Hashim kommer ursprungligen från Dubai och har bott de senaste sex åren i Sverige. I september förra året köpte han ett hus i Smedstorp och har på rekordtid renoverat och gjort om garaget till en fräsch frisörsalong, med två frisörstolar. Än så länge är det bara Hashim som klipper men på sikt är det meningen att han ska lära upp en av sina söner, som senare ska börja jobba i salongen. Innan Hashim startade eget som frisör har han jobbat både som idrottslärare och simlärare, men också en tid på asylboendet för ensamkommande i Hammenhög.

Efter en timme hade jag fått veta allt jag ville om resor och boende i Dubai och dessutom hade mitt hår blivit lent som bebishår och varenda liten kluven topp var borta! Jag fick tips om att använda en olja som luktade fantastiskt och att komma tillbaka inom en inte alltför avlägsen framtid för att inte stå inför samma dilemma igen.

 

Jag kommer tillbaka och hoppas att fler från byn passar på att boka in en tid!

Välkomna till byn Hashim med familj, och lycka till!

 

/Hanna Barck

 

 

 

 

 

 

 

 

20170627 210424

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 frisyr1   frisyr2   frisyr3