smedstorp se

 

Hur gick det för Schack 4:an i riksfinalen

Läs elevernas egna berättelse

2016-06-20


Schackresan 

Resans gång

Det började med att vi skulle samlas vid vanlig skoltid på busshållplatsen vid skolan. Det var Linneas mamma som skulle köra oss med en buss från hennes bussbolag. Vi la allt bagage i bagageluckan och sen så körde vi iväg. Det var kul och tråkigt lite då och då. Vi stannade och åt fika och sen körde vi vidare. Nästa stopp var i Gränna där vi tittade in på Andremuseet och sen gick vi och köpte godis och andra grejer för dem 200kr vi fick. Sen åkte vi till hotellet.

 

Turneringen

När vi kom till schacktävlingen blev vi indelade i två grupper. En gul och en vit grupp. I vitt grupp var Linnea, Julia, Elin Christine, Leo, Robin och Tim. I gul grupp var Amanda J, Lukas, Casper, Elias, Filippa, Liam, David och Alexander. Amanda N och Ludwig kunde inte följa med. Varje person spelade fem ronder. Ibland vann man ibland förlorade man och ibland blev det lika. Den som van fick en stor guldkung. Vi kom 39:a av 128 spelande lag. Men vi hade kul och det var det viktigaste.

 

Känslan

Vi hade lite fjärilar i magen på bussen för att två medlemmar inte kunde följa med. Men det gick bra ändå. När vi fick reda på att vi var 39:a så blev vi glada men vi fattade nog inte att de var riktigt bra av 128 klasser. Efter schacken hade vi kul vid sjön i parken och de kändes riktigt bra.

 

Vad har vi lärt oss

Vi har lärt oss en massa med bra och roliga saker. Här är några av dem, spela under press, rockader och matt, ta tornen, ta drottningar, pjäsernas värde, Hur dem går och att spela med klocka.

 

 

Text och Foto Eleverna i klass 4 Smedstorps skola


Vi vill än en gång tack våra sponsorer:

Salong Ellec
Carinas Byrå i Gårdlösa
Smedstorps Hemsida
Hansi´s Mur & Kakel
Smedstorps Församling
Allt i Allo Österlen Konsult AB
Elprojekt Syd AB
Ingelstad Kalkon
Österlen Mejeriet
KASAB
Bergkvara Buss
Lindstens Elektriska AB
Smedstorp Kök
Leif Handlare
LRF Konsult
KEBAB
Dalagård AB
Ulla Alm

 

 

 

 

DSC 0955

 

 

DSC 0769

 

 

DSC 0775 

 

DSC 0911

 

 

DSC 0937