smedstorp se

Den stora vandringen

2016-06-11

 

Det var en solig morgon den 12 maj och klass 5 samlades på skolan för att fördela packningen. Det var mycket som skulle packas med som trangiakök, matvaror, dricka, knivar, fika m.m. Vi var alla taggade och sugna på att ge oss av. Första biten till KEBAB:s lager fick vi skjuts för att vi skulle orka hålla högt tempo under dagen.

 

Vi gick, gick och gick lite till. På vägen såg vi ett träd som kunde användas som studsmatta, blommor, växter och djur.

 

CIMG2515  CIMG2506 

 

Vi hade som uppgift att under vandringen hitta blommor, växter och djur till alla bokstäverna i alfabetet. Detta lyckades vi bra med!

 

Vi hade tre stopp på vägen. Första stoppet var fruktstund då vi också fyllde på med vätska.

 

Vid andra stoppet stannade vi lite längre. Vi började med att laga vår egen mat, köttfärssoppa även om vissa valde att göra köttfärsröra istället. Det var varierande resultat på smaken men överlag var vi nöjda och kunde njuta av måltiden. Efter maten fick vi diska i ån. Vissa badade mer än diskade. Det var några som trillade i och en elev satt fast i botten på ån men kom loss efter stor dramatik. Sen samlades vi och fick 20 minuter på oss att tillverka en barkbåt som sedan fick provtesta banan. Lite finslipning och sedan var det dags för tävling. Tävlingen gick bra och vi fick fram en vinnare. Några båtar försvann och några elever blev ganska blöta. Men vi hade i alla fall tur med vädret!

 

Tredje stoppet fikade vi på pizzabullar och kastade stenar i vattnet. Nu längtade vi till vår slutdestination, Ohlssons lada.

 

Väl framme hos Ohlssons så lekte vi lite medan vi väntade på föräldrarna som senare dök upp till grillkväll och brännbollsmatch mot syskonen. Föräldrar och syskon skickades sedan hem och eleverna stannade för övernattning i ladan.

 

Efter frukost fick vi skjuts av Jörgen Ohlsson med traktor och vagn till skolan.

Vi tyckte denna vandring var jätterolig och ser framemot att göra det igen i årskurs 6.

 

Text & Foto /Klass 5 med mentor Maria Knutsson

 

 

 

CIMG2494

CIMG2484

 

CIMG2487

 

 

CIMG2483 CIMG2498
CIMG2512 CIMG2482