smedstorp se

 

klassresa i Göteborg

2016-06-08


 

 

Artikel om skolresan till Göteborg

 

Tisdagen 3/5

 

Vi i Smedstorp skola klass 6 har varit på klassresa i Göteborg. Vi tog tåget på morgonen och kom fram ungefär klockan 15.00 på eftermiddagen. Vi gick till vandrarhemmet som var väldigt fint jämfört med vad vi hade tänkt. Jag var i samma rum som Jennifer, Nicole och Annika. Annika var den vuxna i rummet.

När klockan ungefär var 17.00 var det dags att köra laserdom. Vi kom dit ungefär 30 minuter innan det började och alla gick runt i rummet och yrade tills klockan var 17.00. Jag, Nicole och Tilde var i det röda laget och Vivi, Celina och Angelica var i det gröna. Resten av klassen var också uppdelade i olika lag.

Det var mörkt i rummet och ibland sprutade det ut rök ur rökmaskinerna. Det var väldigt roligt att köra laserdom, man levde sig in i det som om det var på riktigt. I början blev jag skjuten hela tiden men i slutet gick det bättre för mig. Därefter var det dags att äta på Hard rock café, hamburgarna var stora och mättande.

 

image1

 

Onsdagen 4/5

 

Nästa dag var det otroligt fint väder och då skulle vi åka paddan. Det är en båt som det är cirka 30 platser på. En guide berättade om byggnader och händelser som befann sig i Göteborg.

Miljön i Göteborg är helt annorlunda från Skåne och vi fick många fina bilder.

 

 

 

 

image3

Shopping och fria aktiviteter var en höjdare under en fin dag iGöteborg.Två jeans och en jacka hittade jag och Nicole på köpcentrumet som hette Nordstad. Men det var inte bara kläder vi hittade! Utan vi träffade Amy Diamond på hemköp också. Alla från klassen var inte med men vi var ungefär 10 som tog ett foto med henne. Sedan åt vi på köttbullekällaren som hade gigantiska köttbullar. Vi stannade inte så länge och åt eftersom vi skulle vidare och bowla på kvällen.

 

Torsdagen 5/5


Torsdagen var den dag alla hade längtat efter. Liseberg såklart med alla karuseller och ännu mer kändisar som vi träffade! Jag, Celina, Angelica och Nicole åkte för det mesta stocken och Colorado för man blev blöt av allt vatten som stänkte. Moa trillade i vattnet när hon åkte Colorado, hon blev jätteblöt men som tur var fick de som åkte med henne upp henne på båten igen.

Jag och Angelica åkte en lugn karusell för vi båda hade huvudvärk, image5man satt bara stilla och åkte runt i en stol i luften. Vi såg att alla fotade åt vårt håll och fattade inte varför. Sen hörde jag hur Angelica började säga ”Manfred, omg Manfred!!” Tydligen hade Manfred och Omar stått framför oss i kön hela tiden! Vi hade inte märkt något och vi frågade om vi fick ta foto tillsammans med dem. De hörde inte för alla tjejer skrek och fotade.

Vi gick efter Omar och Manfred ett tag och vi blev med i bakgrunden av ett foto på deras snapchat story. Vi fick aldrig en selfie med dem men jag tog i alla fall på Omars rygg. Egentligen skulle alla stanna där till 22.30 men jag, Nicole, Angelica, Celina och Jennifer åkte hem klockan 21.00. Vi var väldigt blöta efter vattenkarusellerna och ville hem och sova, Lars åkte hem med oss.

Denna klassresa har varit väldigt rolig och vi har gjort massa olika saker. Det bästa var att vi träffade kändisar på Liseberg och på hemköp och såklart att vara på Liseberg. Laserdom var också en favorit från klassresan. Det sämsta var att jag tappade min plånbok på tågresan hem. Jag har fortfarande inte hittat den men hade bara mitt bankkort i den och mamma satte över pengarna på ett annat konto.

Vi vill tacka som har ställt upp för oss och gjort så vi kunde åka på denna resa. De vuxna som hjälpte till att samla in pengar och de som följde med till Göteborg. Tack!

 

Ebba Franzén


Text och Foto Klass 6, Smedstorps skolan