smedstorp se

Schack 4:an

2016-05-28

ST Olof – Västerås

Allting började med att vi gick med i schack 4:an och då kunde inte alla spela schack. Men vi lärde oss för att två män hjälpte oss som heter Mikael och Birger så stort tack till dom. Vi fick också hit en schack mästare som heter Jesper. Han lärde oss skoldraget och många andra drag. Första tävlingen var i ST Olof där vi kom 3:a och gick vidare till regionfinal i Kristianstad. Andra tävlingen var i Kristianstad och där kom vi 2:a och gick vidare till riksfinal i Västerås. När vi visste att vi hade gått vidare var vi jätte glada och nästa dag kom tidningen Ystads allehanda och vi blev intervjuade. De tog också en bild på oss och sedan åt vi tårta. Tårtan tog de också en bild på. Sedan var vi tvungna att få någon som sponsrade oss och det fick vi. De som sponsrade oss var: (se listan i högerspalten red, anm.) Och nu är hela resan färdig bokad till Västerås.

 

  IMG 2702

En artikel om och skriven av, Klass 4 i Smedstorp 

Resan

När vi beger oss i väg kommer vi att stanna på olika ställen. Vi kommer t ex stanna vid Gränna och där ska vi titta på när de gör polka grisar och på Andremuseet så ska vi få lära oss om en kille som skulle åka luftballong till Nordpolen. Vi ska också äta i Gränna. Sedan är vi framme i Eskilstuna där hotellet är. Hotellet heter Best Western. Sedan sover vi på hotellet. På morgonen så ska vi spela schack hela dagen. Sedan efter schacken så ska vi kanske till solparken och titta på solceller. På söndagen ska vi åka hem.

Schack 

Vi lärde oss för att vara med i tävlingen och för att det var kul förstås. Vi har haft en lärorik tid i våra liv. Vi började med enkla drag som skoldraget matt med två torn. Reglerna i schack är enkla eller svåra det beror på vad man tycker. Man ställer ut pjäserna så här: på A1 ska ett torn stå, på B1 ska en springare stå, på C1 ska en löpare stå, på D1ska en drottning stå, på E1 ska en kung stå, på F1 ska en löpare stå, på G1 ska en springare stå, på H1 ska ett torn stå, på hela rad 2 ska bönder stå. På svart sida är det samma uppställning men andra siffror och bokstäver.


Tack för allt

Detta kommer Från klass fyras hjärtan när vi säger detta.

Det värmer i själen för det ni har gjort för oss.

Tack för sponsorerna vi är riktigt glada för det ni har gjort.

Tack vare er så kommer vi att se andra ställen och lära oss om

andra naturtyper och jobb och ha roligt tillsammans.

Vi lär oss mer av skolämnen och hur det ser ut i dem andra landskapen.

Mvh klass fyra

 

Text: Eleverna i klass 4 Smedstorps skola 

Bild: Roger Nilsson

 

 

 

 

De som sponsrade oss var:

Ulla Alm

Dalagård AB

Kebab

LRF konsult

Leif handlare

Smedstorp kök

Lindstens Elektriska AB

Bergkvarabuss

Kasab

Österlen mejeriet

Ingelstad kalkon

Elprojekt syd AB


Allt i Allo Österlen konsult AB

Smedstorp församling

Hansis mur och kakel

Smedstorps hemsida

Carinas byrå

Salong Ellec