smedstorp se

Elever i Smedstorps skola
lär pensionärer använda sina mobiler

2016-05-02

 

Medlemmarna i SPF Vitsippan i Smedstorp ville förkovra sig i sina mobiltelefoner. Allt det här med appar och uppkopplingar och bredband osv.

 

    0602  

Bengt Wilmer Lisbeth Anita och Emilia som hjälps åt med mobilerna 

 

Därför anlitades eleverna i klass 6 i Smedstorps skola. Det ledde till en träff 27 april med fyra elever som tog itu med sju ivriga pensionärer. Det blev ett mycket roligt möte. Alla pratade i mun på varandra, men eleverna lugnade ner oss och förklarade vad som är möjligt och vad som inte är möjligt med våra mobiltelefoner av olika slag. Hur mycket GB man behöver för att kunna surfa och använda olika appar och allt vad det hette.

 

Läs vidare:

Vi fick fina omdömen av eleverna. Edvin Svensson tyckte att vi var duktiga och såg olika möjligheter. Emilia Losell sa att det var kul att lära oss ordentligt och Julia Hellström sa att vi var framåt och ville lära oss att ”snapchat”.

 

Ja det var en rolig eftermiddag. Wilmer sa att han blev förvånad över att vi pensionärer var så smarta. Men trots det bestämdes att vi skulle ha en repetition den 11 maj och då är fler pensionärer välkomna att lära sig av de här duktiga eleverna, som samtidigt får påfyllning i pengaburken till skolresan.

 

  0950   5402

 Julia hjälper Eva och Maja att installera SnabbChatt

 

Text och Foto Berit Danielsson

 

 

 

 

 

 

 

0726

 Här får Lars hjälp av Edvin Julia och Wilmer

 

 

5434

 Maja Eva och Bengt Tar igen sig efter lektionen