smedstorp se

spacer

Alla i Smedstorp skall få fiber

2015-11-13

 
Tomelilla kommun har gett företaget Teleservice i uppdrag att gräva/lägga in fiber till alla hushåll i alla tätorter i Tomelilla kommun. Smedstorp är en av dessa  tätorter. Vad som ingår i Smedstorps tätort ser du på kartan här nedan.
 
Teleservice skall vara klara med sitt arbete 2020 och man jobbar med ort för ort och prioriterar de orter där det största antalet hushåll har anmält intresse. För at vi i Smedstorp skall få fiber så snart som möjligt är det därför angeläget att så många hushåll som möjligt anmäler intresse för fiber. Du kan anmäla ditt intresse per telefon till Teleservice 0416-58 50 59 eller på hemsidan  www.tomelillafiber.se
 
Det fibernät som Teleservice lägger i Smedstorp blir ett s.k. öppet när. Det betyder att du själv väljer bland de leverantörer som finns i nätet.

Vad kostar det?
Fast anmälningavgift anslutningskostnad 17 900 kr
Du kan dela upp avgiften genom att betala 4000 kr direkt och resten i form av månadsavgifter. 460 kr/mån om du delar upp kostnaden på 36 månader och 1235 kr/mån om du delar upp kostnaden på 12 månader. Om du själv ombesörjer grävning på tomten samt dragning av fiberslang från tomtgräns till fibernodplatsen i huset, kan kostnaden minska med ca 3 000 kr.
 
När du har fiber har du tillgång till internet, telefon och TV.  Om du inte vill utnyttja något av detta så kostar det ingenting. Då har du bara skaffat fiber till ditt hus och huset har därmed förmodligen stigit i värde vid en eventuell framtida försäljning.

Om du väljer att anlita Teleservice så ser kostnaderna utså här
Internet kostar beroende på hur många Mbit du vill ha
210 kr/månad ger 10/10
290 kr/mån ger 100/100
etc
 
Telefon kan du ha på två sätt;
Alt 1  49 kr/mån, öppningsavgift på 45 öre /samtal, ingen samtalskostnad för Sverigesamtal
Alt 2 99 kr/mån innebär ingen öppningsavgift  och ingen samtalskostnad för Sverigesamtal
 
Har du ett företag kan du be att få fakturan till företaget och villkoren ovan gäller.
 
Kostnaden för TV varierar beroende på vilka kanaler du vill titta på. Grundpaketet hos Teleservice med 20 kanaler, se listan här nedan, kostar 130kr/mån. Övriga kanaler som finns att tillgå och vad de kostar hittar du också på listan här nedan.
 
Teleservice kommer att sammanställa all information och se till att den delas ut till alla hushåll i tätorten Smedstorp.
 
Arbetet med grävning av fiber i Smedstorp kan tidigast börja hösten 2016.
 
Vi som inte bor i tätorten Smedstorp ingår inte i detta projekt. Det gäller t.ex. oss som bor i Gårdlösa och Tjustorp. Vi ingår Istället i den bidragsansökan som Tomelilla kommun skickat till länsstyrelsen för att få del av de EU-pengar som avsatts för bredband/fiber på ”landssorten”.
Men kostnaden för oss på ”landsorten” blir enligt Tomelilla kommuns hemsida 25 000 kr.
Projektet med bredband på landsorten sköts av Bengt-Olov Lindqvist på Tomelilla kommun. Har du några frågor om hur projektet utvecklas i tiden kan du vända dig till honom på telefon 0417 183 04 eller mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
När det gäller fiber i tätorten Smedstorp kan du alltid vända dig till Teleservcie tel 0416-58 50 59
Tala med Filip Svensson eller Catrine Fransson,  skicka mail till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Text Mats Josephson

 

spacer

 

Karta

över vad som i detta sammanhang räknas som Smedstorps tätort

 

 Fiberkarta