smedstorp se

Mrs. Walker Antik & Design har öppnat i Smedstorp!

2018-07-10

 

I helgen som gick var det invigning av en ny butik i Smedstorp. En liten bit upp längs Gårdlösaleden, alldeles norr om väg 11, i höjd med Alnabjärs skeppssättning, säljer systrarna Pusch renoverade möbler och gamla rara ting. Butiken är fylld av vackert målade skåp, kommoder, bord och stolar, och en hel del gamla inredningsprylar, bruksföremål och porslin. Allt arrangerat i ett inspirerande inrett showroom. 

 

Systrarna Meta och Cecilia har genom åren samlat på gamla möbler och prylar och när Meta för ett par år sedan köpte huset växte idén fram om att starta upp en butik. Här finns också en verkstad där Meta renoverar och målar, och Cecilia klär om och tapetserar möbler. Miljöaspekten är viktig och därför används endast giftfria naturliga material, som tex. linoljefärg. Att kunna erbjuda återbruk av gammalt istället för att köpa nytt är också en del av tanken med butiken. 

 

Meta och Cecilia har ett stort intresse för den svenska möbel-och inredningstraditionen. De åker runt på auktioner och loppisar och köper in. De har blick för allt från allmogemöbler och Jugend till porslin från kända svenska märken som Rörstrand, Gustavsberg, Kosta, Orrefors och Scandia Malm. 

 

Namnet Mrs. Walker kommer sig av Metas idoga promenerande runt Gårdlösaleden som hon avverkar ett par gånger i veckan tillsammans med den lilla pigga pinschern Linus. 

 

Butiken är öppen kl. 10-17 mellan 10 juli till 2 september, måndagar är det stängt.
En skylt kommer att sättas upp nere vid väg 11 så det blir lättare att hitta. Du kan också läsa mer på Mrs Walkers hemsida.

 

Text Lena Edwall

Foto Meta Pusch

 

DSC 1376

 

IMG 1103

 

 

IMG 1094  IMG 1096  IMG 1097 
  IMG 1098  IMG 1100   IMG 1084 
   Meta Pusch & Cecilia Pusch