smedstorp se


Salong med miljötänk  

2008-01-19


Titti i full färd med en behandling

titti i bogota
Titti och Esteban på frisersalong i Colombia

titti klipper 1
Titti klipper en yngre kund

titt in familj
Titti, Johan och Esteban i Bogota

salongen
Salongen

 

Titta in hos Titt-in

De flesta som passerat Smedstorp har säkert sett salong Titt-in på Storgatan. Denna frisersalong ägs och drivs av Titti Lidén Carlstedt. Här har hon haft sin verksamhet sedan maj 1995 då hon fick sitt gesällbrev efter studier i Kristianstad.

Titti som är uppväxt i Smedstorp startade i lokalen i hennes mammas hus. Då såg hon det som en möjlighet att bygga upp en salong med billiga lösningar, det är nu snart 13 år sedan. Salongen tog snabbt fart och med fast kundunderlag har Titti valt att fortsätta i Smedstorp, där hon byggt upp den moderna salong som hon driver idag.

Salongen är ett bra exempel på att man inte behöver komma till "storstan" för att göra karriär. Är man en kreativ och duktig frisör kan man arbeta var som helst. Titti tycker att Smedstorp ligger bra till och hennes kunder kommer från alla samhällen runt om.

I november 2006 fick Titti och hennes man Johan ett fantastiskt besked från Adoptionscentrum; de hade blivit föräldrar till en liten pojke från Bogotá i Colombia. Salongnen stängdes med kort varsel och de fick vara med om en fantastisk resa för att hämta deras son Esteban, nu 2 år. Efter sin föräldraledighet öppnade Titti salongen igen i september 2007. För närvarande arbetar Titti halvtid och har öppet fyra dagar i veckan.

När man kommer som kund till Salong Titt-in ska man känna sig i trygga händer. Utbudet ska vara så brett som möjligt för att kunderna ska få den där extra servicen som uppskattas. En nyhet är klippning De Luxe där massage ingår, en avkopplande behandling som blivit väl bemött. Öronhåltagning och hårförlängning hör också till salongens utbud.

Produkterna, från Davinés, som används i salongen är av hög kvalité och bra för kunderna, miljön och frisören. Märket kommer från Italien där familjen Bolatti skapat de bästa produkterna med stor omtanke och respekt för vår miljö och människa. Med sin enkla och modernt tidlösa stil och design har Davinés det produktsortiment som passar in i Tittis salong. Produkternas ingredienser är plockade från trädgårdarna runt Medelhavet och innnehåller bland annat ruccola, morötter, valnötter, tomater, grapefrukt, oliver och kastanjer.

Som frisör måste man regelbundet vidareutbilda sig. Tävlingar har däremot aldrig varit Tittis melodi men efter lite övertalning ställde hon upp i Sveriges uttagning till World Wide Hairtour. Utmaningen ledde till en andra plats och priset var en visning tillsammans med vinnaren.

Färg och form har alltid varit ett stort intresse. Detta har lett till ett samarbete med Davinés där Titti arbetar som färgtekniker. Hon reser runt till andra salonger för att utbilda deras frisörer på Davinés färgsystem. Arbetet ser Titti som väldigt inspirerande och en möjlighet att träffa kollegor runt om i södra Sverige. Vidare är hon medlem i Sveriges Frisörföretagare och sitter i skåneavdelningens styrelse som visningsansarig. Den röda fågeln Fenix visar att det är en behörig frisör, vilket innebär att kunderna kan vara säkra på att de väljer en utbildad och seriös frisör.

Att arbeta som frisör innebär ett kreativt tänkande och skapande hela tiden och det passar Titti alldeles utmärkt.

Så nästa gång ni passerar Storgatan i Smedstorp stanna till hos Titt-in och boka en tid.

Öppettider hos salong Titt-in:
Måndagar och fredagar 10-14
Tisdagar och torsdagar 12-18

Text Maria Edstrand Andersson
Bilder Titti Liden Carlstedt