smedstorp se


Larsbo gård har fått tillökning  

2008-05-11

fol 3

 

Natten den 9 maj kl. 22.30 födde Johanna ett fint litet föl. Här kommer Emma och Emilias egen berättelse om det hela gick till:

Vi skulle sova hos Berit och Krister på Larsbo. Det blev en sen middag och efter maten skulle vi ta in hästarna. Vi har hästarna i två hagar, en med fyra hästar och en med två hästar. Först tog vi dom fyra hästarna sen tog vi dom två. Vi såg på Johanna att hon stod med särade bakben i hagen och andades fort. Vi tog henne och hon var på väg att föda vid varje steg vi tog. När vi
kom utanför stallet såg Emilia en blåsa på Johannas gump, hon var nära på att lägga sig ner. Men vi drog in henne i boxen så fort det bara gick. När hon kom in i boxen så la hon sig ner, nyfikna blev vi! Vi blev stående utanför boxen, stirrade och stirrade tills vi såg något hända. Johanna hon krysta och krysta.
Emma blev så nervös att hon sprang in till farmor och farfar och sa:
-Johanna hon fölar!! Ni måste komma och titta, skynda!
-Jaså? Nu?! Nämen vi kommer och tar kamerna med! sa Berit.

Nu stod vi bara och skakade av lycka, vi blev så oroliga om fölet skulle klara sig. Först kom huvudet ut, sen tog det ett tag innan resten kom. När resten hade kommit ut gick farfar in och tog hål på moderkakakn. Vi blev så himla glada att den levde, så Emma sprang in och ringde till släkt och vänner.

Fölet har fått namnet Flora. Pappan heter Castor och mamman heter Florina men kallas Johanna.

Text: Fölmorskorna Emma och Emilia.
Bild: Kristina Eriksson