smedstorp se


Vem vill dela lokal med Lillen?  

2008-08-21

  

  

  

  

  

Det är nog inte alla som vet att han heter Rickard Persson. Han som har bilverkstan vid Smedstorpskorset. Men säger man Lillen så går det lättare. För det namnet är känt långt utanför Smedstorps gränser.

-Nu är det 22 år sedan jag började med verkstad hemma på gården. Det var direkt efter att jag gjort lumpen och jag måste ha något att jobba med. Egentligen var det tävlingsbilar jag ville hålla på med, men man måste ju få ihop till brödfödan, så det fick bli vanliga bilar också.

För fem år sedan flyttade Lillen sin verkstad till smedstorpskorset. Äntligen blev det ordentlig plats för alla bilar och apparater. Ja, det blev till och med så mycket plats att Lillen gärna hyr ut en del av lokalerna till någon lämplig verksamhet. Hela 300 kvadratmeter finns att tillgå.

-Läget är alldeles utmärkt. Jag vet inte hur många hundra, eller kanske tusen personer som kör förbi här varje dag och ser våra skyltar. Rätt person med rätt idéer borde kunna lyckas bra här och jag är nog en ganska trevlig hyresvärd, säger Lillen med sitt vänliga leende.

På frågan varför han har så gott rykte svarar Lillen att det nog helt enkelt beror på att han tycker om att folk blir nöjda. Jag mår bra när folk blir nöjda. Och vem vill inte må bra?

Tävlingsbilar och rallycross har alltid varit Lillens stora intresse. I år har han hunnit köra sex tävlingar. Planerna för framtiden är att mer koncentrerat börja arbeta med att utveckla och trimma tävlingsbilar. Det finns en mycket stor marknad här för den som kan sin sak och Lillen har ett gott namn i tävlingskretsar. Men vi kan lugna alla lokala kunder som brukar serva sina bilar hos Lillen. han tänker inte sluta med den verksamheten. Snarare tvärtom, för ytterligare en framtidsplan är att börja med "ekonomitrimning" av vanliga bilar. det här är något nytt som innebär att man kör bilen på en "rullande landsväg", en sorts löpand för bilar, och så trimmar man motorn under tiden och kan på det sättet få ner bensinförbrukningen högst avsevärt.

Så snart kan vi smedstorpsbor och andra intresserade få lägre bensinkostnader och Lillen ännu mera jobb.

Text: Mats Josephson
Bild: Kristina Eriksson